later dit jaar volgen 'tipberichten'

Lotingwoningen bij Sint-Joseph: een eerlijke kans voor iedereen

'Daar wil ik wonen', het gezamenlijke woningruimteverdeelsysteem van corporaties Sint-Joseph (Boxtel), Huis & Erf (Schijndel, Sint-Michielsgestel) en Wovesto (Sint-Oedenrode) heeft besloten 'lotingwoningen' te introduceren. Dat houdt in dat een beperkt deel van de vrijgekomen huizen via loting een nieuwe bewoner krijgt. Door deze manier van toewijzen krijgt iedere ingeschreven woningzoekende evenveel kans.

De loting wordt uitgevoerd door een computer. Het is een gecertificeerd systeem dat werkt als een notaris. Alleen passende reacties krijgen een plaats op de ranglijst. Dat wil zeggen dat het inkomen van de woningzoekende moet passen bij de huurprijs. Net als bij reguliere toewijzing blijft een lotingwoning zeven dagen op de website www.daarwilikwonen.nu staan. Iedereen die staat ingeschreven, kan reageren.

,,Met loting hopen wij dat starters eerder in aanmerking komen voor een huis. De eengezinswoningen, ofwel het 'neusje van de zalm', blijven in Boxtel bestemd voor degene die het langst staan ingeschreven. Dat woningtype doet dus niet mee", aldus directeur-bestuurder Rob Dekker van woonstichting Sint-Joseph. Iedere corporatie beslist zelf welke woningen in aanmerking komen voor loting. Woningzoekenden die urgentie krijgen, kunnen niet op de lotingwoningen reageren.

Later dit jaar kunnen woningzoekenden zich aanmelden voor een tipbericht vanuit Daarwilikwonen. Mensen stellen dan zelf hun woonwensen in, zoals locatie en woningtype en krijgen bericht als een passende woning vrij komt.


Hightea-bijeenkomsten

Voor de derde keer dit jaar organiseert de Boxtelse organisatie WoonWijs in het kader van 'beter een goeie buur(t)' op vier locaties een high-tea waarbij gelegenheid is voor ongedwongen ontmoetingen tussen buurtbewoners. De bijeenkomsten vinden telkens van 14.00 tot 16.00 uur plaats op 27 september (De Orion, Lennisheuvel), 3 oktober (Kinderboerderij Boxtel), 4 oktober (De Walnoot, Boxtel) en 6 oktober (Simeonshof, Boxtel). Deelname is gratis, men dient zich wel aan te melden via anneliesbolkestein@contourdetwern.nl.