Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KLEDINGZAAK MR. & MRS. FILIPE VIERT EERSTE LUSTRUM

'Mode moet je zien, maar ook voelen'

HENK VAN WEERT

Het is alweer vijf jaar geleden dat Filipe van den Borne de stap waagde en een eigen modezaak startte aan de Boxtelse Markt. Nota bene naast het pand waar hij opgroeide, de optiek van zijn vader Joop. ,,Puur toeval. Het pand stond destijds te huur en inmiddels heb ik het kunnen kopen. Een mooie plek die zelfs klanten van verder weg lokt. Die vinden onze collectie op internet, maar willen toch in de winkel komen passen. En daar hebben ze best een reisje voor over."

Al snel na de opening van Filipe Mode sloot Van den Borne zich aan bij winkelstraat.nl. ,,Het is uitgegroeid tot een groot modeplatform waarbij 120 winkels zijn aangesloten die hiermee op professionele wijze hun assortiment te koop aanbieden." Want de Boxtelse detaillist gelooft in 'en/en'. Een moderne winkel moet in zijn ogen ook onlineverkoop aanbieden. Cross-channeling noemt hij dat.

Toch genereert hij in zijn fysieke winkel aan de Markt veruit de meeste omzet. ,,Als het om mode gaat willen veel mensen uiteindelijk niet alleen zien wat ze kopen, maar ook voelen. En dus komen ze na een internet-oriëntatie naar de winkel. En daar willen ze best voor reizen, merk ik. Laatst had ik onder meer mensen uit Valkenswaard en Utrecht in de zaak. Nee, ik moet het niet alleen van consumenten uit de regio hebben."

In de modebranche wordt minder dan 20 procent online verkocht, weet Van de Borne. In zijn eigen bedrijf is dat niet anders. ,,Het blijkt toch moeilijk digitaal aan de verwachtingen van consumenten te voldoen. Internetverkoop heeft per definitie een groot retourpercentage en is daardoor voor zelfstandige winkeliers vrijwel nooit winstgevend. Met winkelstraat.nl hebben we echter een goede formule in handen."

Aan de Markt in Boxtel doet Van den Borne goede zaken, vertelt hij. ,,Zeker sinds we anderhalf jaar naast herenkleding startten met de verkoop van damesmode en mijn echtgenote Diana mee in de zaak kwam. Aanvankelijk was de verhouding 70 procent mannen- en 30 procent vrouwenkleding, maar inmiddels is het fifty-fifty."

Inmiddels omgedoopt tot Mr. & Mrs. Filipe wordt het eerste lustrum van de Boxtelse modezaak gevierd met een actie onder de naam 'Meet the good people', refererend aan het modemerk The GoodPeople. ,,Een leuke frisse collectie met een knipoog", omschrijft Van den Borne de creaties van jonge Nederlandse ontwerpers. Komend weekeinde, tijdens festival Bockesprongen, is de winkel daarom ook op zondag open. Bezoekers worden getrakteerd op een hapje en een drankje. En een week later, op zaterdag 25 en zondag 26 september, wordt op feestelijke wijze het merk Vanguard aan de collectie toegevoegd. Dat laat zich onder meer inspireren op de V8, de 8-cilindermotor van Moto Guzzi. ,,En natuurlijk komt dan zo'n motor in onze etalage te staan", grinnikt Van den Borne.

BEDRIJFSKLEDING

Samen met eega Diana, die vandaag, donderdag 15 september haar veertigste verjaardag viert, gelooft Van den Borne in samenwerking. ,,Met andere ondernemers hebben we vanaf het begin diverse evenementen opgetuigd. Als ondernemer moet je ook búiten je eigen winkel zichtbaar zijn, is mijn stellige overtuiging." Maar Van den Borne verruimt ook anderszins zijn blik: ,,Zo bieden we sinds enige tijd bedrijfskleding aan en ik ben er trots dat ik de baliemedewerkers en bodes van de gemeente Boxtel, de chauffeurs van Taxicentrale De Meierij en het personeel van restaurant De Rechter mocht kleden."

Kers op de taart van zijn lustrumfeest noemt Van den Borne de nominatie voor de Boxtelse Ondernemers Trofee die in november wordt uitgereikt. ,,Het mooiste compliment dat we ons konden wensen!

FOTO BOVEN: Filipe van den Borne startte vijf jaar geleden een modezaak aan de Markt in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).


Kids@home: professionele gastouderopvang in de regio

Kids@home biedt professionele gastouderopvang in onder meer Boxtel, Gemonde, Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Sint-Oedenrode en Veghel. Gastouders die zijn aangesloten bij het bureau, beschikken over de benodigde diploma's en staan geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang.

Gastouderopvang is een vorm van kinderopvang. Het is kleinschalig (maximaal zes kinderen) en vindt plaats in het huis van de ouders of gastouder. Hierdoor krijgt ieder kind de aandacht en zorg die het nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. ,,Ieder kind is immers uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier", aldus Kids@home. Bij deze vorm van opvang hoeven er geen dagdelen te worden afgenomen, maar wordt er per afgenomen uur betaald. Ouders hebben recht op kinderopvangtoeslag.

Kids@home rekent geen inschrijfkosten en geeft vrijblijvend informatie over de gastouderopvang en het bureau aan geïnteresseerde ouders. Wanneer gewenst wordt er een berekening op maat gemaakt. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Jolanda Bergman van Kids@home via e-mailadres info@kids-at-home.net of telefoonnummer 06-10 10 97 20. Meer informatie: www.kids-at-home.net.