Bouw Dommelstroom nadert voltooiing


De bouw van waterkrachtcentrale Dommelstroom in Sint-Michielsgestel om duurzame energie op te wekken, nadert de voltooiing. Dinsdag 13 september wordt een schroef geplaatst op de in de Dommel aangebrachte onderbouw. Deze schroef heeft een spanwijdte van 4 meter.

,,Gezien de omvang van de schroef en de symbolische betekenis is het een bijzonder moment", stellen de initiatiefnemers van Dommelstroom. Belangstellenden zijn welkom om de plaatsing te aanschouwen. Naar verwachting arriveert de vrachtwagen met de schroef om 10.00 uur in Sint-Michielsgestel. De werkzaamheden zijn vanaf de stuw te aanschouwen. De entree tot de centrale vanaf de noordzijde (vanaf de Schijndelseweg) is voor het publiek niet toegankelijk. Bezoekers dienen die ochtend de instructies van medewerkers van de aannemer en het veiligheidspersoneel strikt op te volgen.


Wensambulance Brabant

Klanten van supermarkt Plus Van der Horst aan de Van Beekstraat hebben met behulp van statiegeldbonnetjes een bedrag van 220,55 euro gespaard voor de WensAmbulance Brabant. Daarmee kan de WensAmbulance weer gratis ritten aanbieden aan terminale inwoners van de provincie Noord-Brabant die moeilijk ter been zijn en nog graag een rit naar een bestemming maken.