Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BELEVINGSFESTIVAL IN SPOORZONE BOXTEL: NIET DRUK, WÉL LEUK

Iedereen zingt lekker mee met Kenny B

Reggaezanger Kenny B ontpopte zich zaterdag als de grootste knuffelbeer van Slowlands. Tijdens het driedaagse belevingsfestival, dat voor het eerst gehouden werd in de Boxtelse spoorzone, haalde de Tilburger alle kinderen op de festivalweide op het podium om zijn grootste hit 'Parijs' mee te zingen. Het onbetwiste hoogtepunt van drie dagen Slowlands.

Bijna vijftig kinderen beklommen - al dan niet geholpen door Kenny B en enkele roadies - het hoofdpodium en zongen uit volle borst mee. Dat deden ook de ouders, die intussen onophoudelijk foto's en filmpjes maakten. Om na afloop vaak zelf ook even op de foto te gaan met Kenny B, die zichzelf introduceerde als de buurman van Slowlands en Boxtel. ,,Ik woon hier 15 kilometer vandaan, heerlijk om in Brabant te spelen."

De tweede editie van Slowlands was volgens organisator René Leenders een succes. Met ongeveer 6.500 bezoekers is hij niet ontevreden, maar natuurlijk had de ondernemer meer aanloop verwacht, ook uit Boxtel. Leenders werd ondanks de ietwat tegenvallende opkomst overladen met complimenten. ,,Een signaal dat Slowlands kansen biedt en ik graag een derde editie wil organiseren, het liefst in Boxtel."

Op pagina 17 en 18 uitgebreid aandacht voor Slowlands. (Foto: Peter de Koning).