Afbeelding
Foto: Peter de Koning

intocht over de dommel trekt veel bekijks

Bruidegom stapt in de huwelijkskano...

Martijn van Breugel en Nadia Chai zijn eerder al getrouwd in China, maar de bruidegom wilde ook graag een Nederlandse bruiloft. ,,Ik ben immers geboren en getogen in Boxtel." Als huwelijkslocatie koos het echtpaar voor restaurant De Rechter. En wat is er mooier dan met een kano te arriveren op je bruiloft...

Samen met vier vrienden en begeleider Ad Verhagen van kanovereniging De Pagaai stapte Van Breugel nabij kasteel Stapelen in de kano. ,,Mijn vrouw zou in eerste instantie ook meevaren, maar we waren bang dat de bruiloft letterlijk in het water zou vallen. Ik had gelukkig nog een reservepak als het mis zou gaan", lacht de oud-inwoner van Boxtel die inmiddels in Peking woont. Vijftien jaar geleden zat Van Breugel voor het laatst in een kano op de Dommel. ,,Eén van de vrienden die nu ook in het bootje zat, zorgde ervoor dat we twee keer in het water vielen. Gelukkig hielden we het dit keer droog."

De intocht over de Dommel trok zaterdag veel bekijks. Vanaf de Zwaanse Brug werden de mannen toegejuicht door voorbijgangers. De bruid wachtte haar geliefde op bij De Rechter. ,,Ik ben blij dat we ons huwelijk ook nog in Nederland hebben gevierd. Mijn schoonfamilie is vanuit China naar Nederland gekomen om mijn vrienden en familie te ontmoeten. Heel bijzonder."

FOTO ONDER: Bruidegom Martijn van Breugel, in het midden van de linkerkano, arriveerde met een kano van De Pagaai bij de feestlocatie: restaurant De Rechter. De entree trok veel bekijks... (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding