Afbeelding
Foto: Hans Verberk

PHV STEEDS VOORUIT MAAKT INDRUK

Willie Toelen en Tarak missen nipt erepodium in Eindhoven

De Gemondse hondenliefhebber Willie Toelen van politiehondenvereniging Steeds Vooruit heeft afgelopen weekend indruk gemaakt in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven. Met hond Tarak legde hij tijdens het Nederlands kampioenschap voor politiehonden beslag op de vierde plaats.

Toelen en Tarak misten met deze puike prestatie net een plekje op het erepodium. Enkele duizenden toeschouwers waren aanwezig tijdens de landelijke titelstrijd. Verdeeld over twee dagen kwamen de 35 beste politiehonden van Nederland met hun baasjes in actie.

De categorie Politiehond 1 waaraan Toelen deelnam bestond uit veertien deelnemers die zich via selectiewedstrijden gekwalificeerd hadden voor dit landelijk kampioenschap. In dit selecte gezelschap honden behaalde de Gemondenaar de vierde plaats met 432 punten. De nummer drie uit Gelderland had ook 432 punten, maar behaalde in afdeling 3 één punt meer dan Toelen waardoor hij wel op het podium mocht verschijnen.

Steeds Vooruit kijkt terug op een geslaagde deelname aan het kampioenschap. ,,Een hond op dit niveau africhten kun je zeker niet alleen", vertelt bestuurslid Jan Toelen. ,,Het waren mooie dagen in Eindhoven en een geweldige promotie voor de hondensport."

Op de website www.knpv.nl staat een uitgebreide reportage over het Nederlands kampioenschap.

FOTO BOVEN: Willie Toelen (rechts) van Steeds Vooruit in actie in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven met Tarak. (Foto: Hans Verberk).