Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Drie dagen trappen door de regio voor het goede doel

Liempt Fietst voor 'MiMakkers'

Tonnie Wesseling

Het evenement Liempt Fietst treft dit jaar ongekend mooi weer. Drie avonden worden er verschillende routes gefietst van 15 à 20 kilometer of 30 à 35 kilometer. De start en finish is bij café 't Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein. De organisatie is voor de tweede keer in handen van buurtvereniging Den Berg die het stokje overnam van buurtvereniging Klein Hoekje/Nieuwe Wijk.

Cees en Anny Verhagen, respectievelijk 75 en 79 jaren jong, doen voor de tweede keer mee. Het duo is sportief en fietst regelmatig. Drie weken geleden vertrokken ze nog met vrienden naar Twente voor een vierdaagse fietsvakantie.

André en Christa Joosten uit Boxtel doen voor de eerste keer mee. Christa: ,,Het is leuk, het geeft afleiding en je blijft er fit van." André fietst op eigen kracht en Christa elektrisch. Ze pakken de korte route want Christa deed 's ochtends nog aan gym en had 's middags nog dansles. ,,Voor haar is het dus een soort triatlon", grapte André.

De vriendinnen Jos van Grootel en Ria Philippo uit Best deden altijd mee met de vorige buurtvereniging. ,,We kenden iedereen", zegt Jos. ,,Maar toen stopte het ineens. Ria zag toevallig dat het evenement weer gehouden werd. We fietsen heel veel en nemen nu de grootste afstand. Het is fijn dat we nu zelf geen route hoeven uit te stippelen." Ria fietst elektrisch en Jos op eigen kracht. ,,Ik ben heel fanatiek en fiets al gauw zo'n zesduizend kilometer per jaar!", zegt Jos trots. Het valt op dat de meeste deelnemers vijftig plus zijn.

Cees Braken en zijn vrouw Lisette van buurtvereniging Den Berg dragen zorg voor de inschrijvingen. Cees: ,,De vorige buurtvereniging vond het niet meer rendabel. Wij wilden het anders doen en stippelden twee mooie routes uit. Het maakt trouwens niet uit wanneer de deelnemers de tocht fietsen, het mag ook 's middags. Wij verkópen alleen de routes à drie euro per persoon." De opbrengst gaat naar een goed doel. Vorig jaar was dat Samenloop voor Hoop en dit jaar is MiMakkers aan de beurt. Een soort Cliniclowns. Een werkgroep van de stichting reist regelmatig naar Hongarije om daar te werken met mensen met een verstandelijke beperking. Ook demente ouderen worden bezocht en opgefleurd. (Foto: Peter de Koning).