Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Boxtelse softbalsters verslaan Braves in Gouda

Ruime winst honkballers Ducks: 10-0

De softbalsters reisden zondag af naar Gouda voor de wedstrijd tegen Braves. Hoewel dit team onderaan in de competitie staat, werd Ducks eerder in Boxtel verslagen door de ploeg. Om nu de winst af te dwingen, moest het goede spel van de afgelopen weken worden voortgezet. Verliezen was geen optie voor Ducks. Het Boxtelse team startte aan slag, maar wist niet te scoren. Braves benutte de slagbeurt wel en de openingsslagvrouw maakte het eerste punt waardoor Ducks al snel tegen een achterstand aankeek.

verre home-run

In de tweede inning werd de achterstand weggepoetst en maakte Ducks twee punten. Ook Braves kwam tot scoren waarmee de tussenstand uitkwam op 2-2. Beide teams slaagden er niet in om in de derde, vierde en vijfde inning iets te doen aan het gelijkspel. In de zesde inning lieten de Boxtelse speelsters zien dat ze goed uit de zomerstop zijn gekomen. Dankzij een verre homerun van Nikki van Nes en twee honkslagen kwam de tussenstand op 2-4. Er werden geen punten meer gescoord waardoor Ducks de eindoverwinning kon bijtekenen. Beste slagvrouw was Evelien Gerrits (1.000).

DOMINEREN

De honkballers van Ducks speelden zondag de eerste wedstrijd na de zomerstop. Startend werper Jeroen van Nes incasseerde in de eerste inning geen honkslagen, zijn teamgenoten scoorden maar liefst drie keer: Churendy Weeks, Max Denteneer en Remco van Nistelrooij kwamen binnen mede door een harde honkslag van Bram van der Horst. Van Nes was sterk en pas in de derde inning wist Cheetahs een honkslag te slaan. Namens Ducks sloegen Jan van der Wielen en Sherwin Theodora terug: 5-0.

Van Nes bleef domineren en zette met gemak de Limburgse ploeg opzij terwijl Ducks aan de offensieve kant bleef uitbreiden. Met honkslagen van Van der Wielen en Rogilio Cicilia kwam de stand op 7-0. Cheetahs had weinig in te brengen en met een homerun én driehonkslag brachten de Boxtelaren de score naar 10-0. In de zevende inning werd er wat gewisseld aan Boxtelse zijde waarbij werper Van Nes werd afgelost door Yannick Brechenmacher. De laatste nul werd gemaakt en de wedstrijd bleek gespeeld. Beste slagman was Jan van der Wielen met 3 uit 4 (0.750). Van der Wielen kwam slechts een tweehonkslag tekort voor een cycle.

FOTO BOVEN: Beeld van het duel tussen Ducks en Cheetahs in sportpark Den Wielakker. De Boxtelse honkballers overklasten de ploeg uit Limburg. Met liefst 10-0 werd de tegenstander opzij gezet. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen zaterdag 3 september

Beeball rookie: Ducks - All-In        14-22

Pup. softbal: Jeka - Ducks        10-9

Pup. softbal: Ducks - Jeka        6-5

Asp. honkbal: Ducks - Jeka        3-13

Asp. softbal: Ducks - Nuenen        28-2

Uitslagen zondag 4 september

Sen. softbal: Braves - Ducks        2-4

Asp. honkbal: Nuenen - Ducks        14-5

Sen. honkbal: Ducks - Cheetahs        10-0

Sen. honkbal: Ducks - Gryphons        5-7

Programma zaterdag 10 september

Beeball rookie: Ducks - Nuenen         10.00

Pup. softbal: Ducks - Gryphons        10.00

Pup. honkbal: MULO - Ducks        11.15

Jun. honkbal: Gryphons - Ducks        13.30

Asp. softbal: Tilburg - Ducks        14.00

Programma zondag 11 september

Sen. softbal: Ducks - Zwijndrecht        11.00

Sen. honkbal: Ducks - Indians        15.00


Sportinstituut Sakura start met nieuwe groepslessen in Boxtel

Sakura, gevestigd in de accommodatie van tafeltennisvereniging Taverbo aan de Voetboog in Boxtel, is gestart met het nieuwe seizoen. Het sportinstituut biedt judo- en groepslessen aan. Iedereen is welkom een proefles te volgen.

De vereniging biedt in het nieuwe seizoen twee nieuwe groepslessen aan. 'Fit 'N' Joy' is een mix van bewegen en een uitgebalanceerde sportbewegingsvorm waarbij iedereen kan instromen en waar diverse doelen nagestreefd worden. Een prettige sfeer en blessurevrij sporten onder professionele begeleiding zijn daarbij uitgangspunten. 'Fit 'N' Do' is een nieuwe bewegingsvorm waarbij een combinatie gevonden is met 'Fit 'N' Joy' en judo als middel om de weerbaarheid te vergroten. Bij voldoende aanmeldingen zal deze les starten, inschrijven is mogelijk via e-mailadres info@sakura-boxtel.nl.

Daarnaast biedt Sakura judo aan. Vanaf vier jaar kunnen kinderen starten in de tuimel- en buitelgroep om zo te wennen aan stoeien en het snappen van regels en grenzen. Naast weerbaarheid worden grondvormen van bewegen, coördinatie, conditie in algemene zin gestimuleerd en is judo een zeer veelzijdige sport waarbij fair-play, techniek en tactiek hand in hand gaan. De judogroepen worden ingedeeld op leeftijd en motorische vaardigheden, waarbij rekening gehouden wordt met het kind en zijn groei. Sakura heeft ook wedstrijdmogelijkheden. Ook is het mogelijk om aikido te beoefenen, een gracieuze budosport (term voor Japanse vechtsport) waarbij gebruik gemaakt wordt van de kracht van de tegenstander om deze uit evenwicht te brengen.

Eigenaren Carianne Hendriks en Pascal Hummel nodigen mensen uit om vrijblijvend een van de lessen uit te proberen. Meer informatie is te vinden op www.sakura-boxtel.nl.


Wedstrijdtraining
taekwondoka's
op 11 september

Sabum Ad Dekker verzorgt zondag 11 september met Kevin van Weert en Europees kampioen Atmane Quibbane een wedstrijdtraining in de dojo van sportcomplex De Braken.

Elke taekwondoka, ongeacht bij welke organisatie hij of zij is aangesloten, kan tussen 13.00 en 16.00 uur gratis deelnemen. De training past in de voorbereiding op het wereldkampioenschap dat volgend jaar in Barneveld wordt gehouden.