Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ANGELASCHOOL GEEFT FEESTELIJK TINTJE AAN EERSTE SCHOOLDAG

Met drums en dans het schooljaar in

MARIËLLE WIJFFELAARS

Even slikken was het wel voor de leerlingen van de Angelaschool in Boxtel. De vakantie is namelijk écht voorbij en maandagochtend werd er in de verschillende klassen gewoon weer hard gewerkt aan rekenen en taal. Maar 's middags was de school nog even in tropische zomersferen. Het schooljaar werd namelijk officieel geopend met een drumconcert van de leerkrachten. Nog even terug naar de vakantiestemming...

Stuk voor stuk hebben ze een leuke vakantie gehad, maar ook wel weer zin om naar school te gaan. Niet om les te krijgen (,,Wat denk je zelf?") maar om elkaar weer te zien. ,,Dat is eigenlijk het enige waar ik naar uit heb gekeken", meldde Lucas maandagochtend. Niek vulde aan: ,,Ach, rekenen en gym zijn ook best leuk." Denny: ,,En buitenspelen natuurlijk!" De drie jongens gaan allemaal naar groep 7 en krijgen les van juf Renske en juf Gerrie. ,,We kennen ze nog niet echt, hopelijk zijn ze wel een beetje aardig..."

Ook de vriendinnen Merle, Meike, Pleun en Sill beleven de eerste dag in groep 7, Mia en Margreet zijn hun juffen. Merle had best weer zin om te beginnen. ,,Het is gezellig om de hele klas weer te zien." Meike: ,,Maar ook de lessen zijn wel leuk hoor. Vooral knutselen en gym."

HOVERBOARD

In groep 6 van meester Daan zochten de twintig leerlingen hun tafeltje op. Op het programma stonden meteen al serieuze vakken als taal, geschiedenis en rekenen. Maar eerst mochten de kinderen vertellen wat ze allemaal hadden meegemaakt tijdens de zes vakantieweken. ,,Jullie zijn vast nog moe van de vakantie", grinnikte meester Daan. ,,Ik zelf ook hoor." Isis schudde haar hoofd, ze is juist helemaal uitgerust. ,,Ik ben in Frankrijk geweest en we hebben daar veel mooie dingen gezien." Trots liet ze twee stenen zien die ze van haar vakantieadres heeft meegenomen.

Ook klasgenootje Maud heeft een deel van haar vakantie in Frankrijk doorgebracht met vooral veel zwemmen en spelen met andere kinderen. ,,Het was zó gezellig, vooral 's avonds", vertelde ze. Maar ook haar optreden tijdens het driedaagse Boxtelse festival Slowlands noemt ze als hoogtepunt van de vakantie. ,,Heel spannend, maar het ging gelukkig helemaal goed." Matthijs heeft een heel bijzondere vakantie gehad; hij was namelijk jarig en heeft een hoverboard gekregen. ,,Ik heb helemaal geen zin om weer naar school te gaan", bekende hij eerlijk.

WENSBALLONNEN

In de middag ging het nieuwe schooljaar voor de kinderen van de Angelaschool pas écht van start. Tijdens de officiële opening werden ze welkom geheten door leerkracht Pieter Boleij en de rest van het team. Enkele leerkrachten bleken zelfs over muzikaal talent te beschikken en verzorgen samen met MuzeBox een spectaculair drumconcert in Braziliaanse stijl. ,,Daar hebben ze weken op geoefend", grapte Boleij. ,,Het is in ieder geval duidelijk dat meesters en juffen echt alles kunnen."

Als iets nieuws geopend wordt, komt er vaak een hooggeplaatst persoon om een lint door te knippen. Op de Angelaschool is dat niet aan de orde, want het gebouw staat er al ruim honderd jaar. Maar in de vakantie werden wel de nieuwe leerpleinen afgemaakt en lokalen voorzien van nieuwe vloerbedekking. Reden voor de Boxtelse school om ook een lint door te knippen. De jongste leerling Naomi en oudste leerling Ifra kregen de eer het schooljaar 'open te knippen' en met het nieuwe Angelalied erbij, mondde dag uit in een feestje.

Om de feestelijke sfeer helemaal duidelijk te maken, mochten de kinderen ballonnen met daarbij een wens de lucht in laten gaan. 'Wij wensen een fijn schooljaar', 'we wensen dat er niet gepest wordt' en 'we wensen geen armoede' stond er op de ballonnen te lezen. ,,En als dat allemaal uitkomt, gaan we het leukste schooljaar ooit tegemoet", aldus Boleij.

FOTO BOVEN: Leerkrachten van de Angelaschool verrasten de leerlingen met een echt drumconcert. Tijdens de laatste vakantieweek werd hard geoefend op de slaginstrumenten. (Foto: Peter de Koning).

Leerlingen van de Angelaschool dansten mee tijdens het zingen van het schoollied. (Foto: Peter de Koning).