Afbeelding
Foto: Hans Verberk

POLONAISE IN KEIZERSTRAAT EN FREDERIK-JAN OTTOSTRAAT

Oranjestraat viert uitbundig buurtfeest

TONNIE WESSELING

,,Als we vanavond de boel met een glimlach om de mond af kunnen breken, hebben wij ook een fijne dag gehad", zei Nicky Roestenburg, secretaris van de buurtvereniging Oranjestraat. Zondagmiddag werd in de Keizerstraat en de Frederik Jan Ottostraat in de Boxtelse wijk Selissenwal het achttiende Oranjefeest gehouden. ,,We zijn tijdens een WK-voetbal begonnen en steeds groter geworden", aldus voorzitter Jo van Son.

Roestenburg verzorgt samen met de voorzitter het papierwerk. ,,We hebben vijf vrijwilligers die zo'n dag belangeloos opzetten. We hebben als straatvereniging onze eigen evenementen als Sinterklaas en Pasen, maar dit is een feest voor iedereen", zegt de secretaris. ,,Het is ons weer gelukt met ondersteuning van onder meer het Wijkplatform Selissenwal en de Geitenwei. We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden, vooral voor de kinderen. Het is niet altijd even gemakkelijk om dit ieder jaar neer te zetten, maar met steun van de gemeente en de sponsors lukte het weer."

Om geen 'wandelende bierflesjes' te hebben, was een grote partytent opgezet waar de ouderen hun feestje konden vieren. Van heinde en verre waren er mensen op de artiesten gekomen.

Kinderen konden zich volop vermaken met onder meer een stormbaan, een discospringkussen, een treintje, een kleine rupsbaan, een draaimolen, trampolines met elastieken en quads. Bij de stormbaan hielden twee ouders de kinderen goed in de gaten.

POTATOE TWISTERS

Ook aan de inwendige mens was goed gedacht met een oud-Hollandse poffertjeskraam, een spekkoek- en loempiakraam met de hit potatoe twisters en een frituur- en broodjestent. André Hazes-look a like Robert Pouwels had plaats genomen op de bühne en vermaakte het publiek met grapjes, muziek en natuurlijk zang. Bij 'Geniet van het leven, want het duurt toch maar even' gingen de handjes omhoog en werd meegezongen en gedanst. Er werd zelfs een heerlijke polonaise door de straat gelopen.

FOTO ONDER: In de twee 'Oranjestraten' heerste een sfeer van verbroedering. Hoogtepunt van het straatfeest was het optreden van oud-voetballer John de Bever, die thans meer bekendheid geniet als schlagerzanger. (Foto: Hans Verberk).