HOCKEYCOMPETITIE ZONDAG VAN START

Vlaggenteams MEP mikken op play-offs

Zowel de mannen als de vrouwen van MEP starten de competitie zondag 11 september met een uitwedstrijd. Beide coaches zijn duidelijk in hun ambities: de overgangsklasse moet het uiteindelijke doel worden. De afgelopen jaren in de eerste klasse is duidelijk geworden dat MEP wel degelijk de potentie heeft om op landelijk niveau te acteren. En gezien de historie is de club dat eigenlijk ook wel aan haar stand verplicht. MEP is nog altijd een aansprekende naam in de hockeywereld.

GESTAGE GROEI

Coach Inge Poelmans refereert in een vooruitblik op het nieuwe seizoen aan de fantastische seizoenafsluiting. De play-offs waren een 'fantastische happening' en smaken naar meer. Vijf jonge talenten hebben de selectie versterkt: Janne Hendriks uit de eigen jeugd, Emma Bassa, Fleur Verhoeven en June van de Besselaar komen van MOP en Pien Driessen komt van HOD uit Valkenswaard. Hans van de Ven is de assistent-coach.

Poelmans is erg benieuwd waar haar team staat. Tijdens de voorbereiding was een gestage groei te bespeuren, maar de ploeg is nog niet op het niveau wat ze voor ogen heeft. De coach wil een uiterst fitte selectie. Makkelijk wordt het allemaal zeker niet.

Venlo en Eindhoven komen uit de overgangsklasse en zijn de te kloppen ploegen. Zij zijn enerzijds nog het niveau van het vorig seizoen gewend, maar zullen zich anderzijds moeten aanpassen aan het 'vechthockey'. Het Schijndelse Hopbel is een gevaarlijke outsider en ook Oss dient niet onderschat te worden.

MEP start met een uitwedstrijd tegen Concordia. Een fysiek sterke ploeg tegen wie het team het in uitwedstrijden altijd moeilijk heeft. Zondagmiddag is de afslag in Roermond om 12.45 uur.

ONVERWACHT VERLIES

Coach Eric Verzijden wil na enkele leerjaren eindelijk eens oogsten met zijn mannenformatie. In de afgelopen seizoenen lukte het iedere keer nét niet. Verzijden weet wel waar de schoen wringt. Tegen topploegen werden de punten meestal wel gelijk verdeeld, maar er was ook altijd wel onverwacht verlies tegen de 'kleintjes'. Dat moet er komend seizoen uit.

Ook bij de mannen komen vijf spelers de selectie versterken: Tom Strüber keert terug op het hoogste niveau, Thijs Langenhoff keert uit Tilburg terug op het oude nest, Pim van de Ven komt van Vlijmen en Chiel van Hellenputte en Paul Sollewijn Gelpke komen van Eindhoven.

UITERST FIT

Verzijden is eveneens optimistisch over de eigen MEP-jeugd die komend seizoen op het hoogste niveau acteert. De MEP-coach verwacht dat Helmond, Oss en Berkel-Enschot de te kloppen ploegen zullen zijn. Asten ziet hij als dé gevaarlijke outsider. De coach is zeer te spreken over de voorbereiding. Er is zwaar getraind en er zijn veel oefenwedstrijden gespeeld met wisselend succes. Bepaalde patronen waarop is getraind ziet Verzijden al terug op het veld. Bovendien is de groep uiterst fit.

De eerste wedstrijd, Berkel-Enschot uit, is meteen een stevige testcase. De tegenstander is een ervaren ploeg die al lang bij elkaar is en net als MEP hogerop wil. Bovendien beschikt de formatie over de meest trefzekere strafcorner uit de eerste klasse. Zondag weet Verzijden waar hij staat met zijn ploeg. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Afslag in Berkel-Enschot om 14.45 uur.