AVESTEYN WINT MET KLEIN VERSCHIL IN DINTHER

Valse competitiestart voetballers DVG

De nieuwe competitie is gestart met dezelfde kop boven het verslag als vorig seizoen. Uit tegen degradant Avesteyn werd met 1-0 verloren. De hoofdmacht van DVG is terug in klasse Zuid II en maakt zich op voor een aantal leuke dorpenderby's, onder meer tegen Boxtel en Boskant. Het belooft dus een spannend seizoen te worden. Dan is het vervelend als de openingswedstrijd verloren gaat terwijl een gelijkspel of zelfs een overwinning terecht was geweest.

DVG begon goed aan de wedstrijd en in de zesde minuut kreeg Bart de Windt een diepe bal toegespeeld. Een kans werd hem ontnomen door goed verdedigingswerk. Ook een voorzet van Peter Versantvoort bereikte de spitsen niet en werd simpel uitverdedigd. Avesteyn nam gaandeweg de eerste helft het initiatief over. DVG leed veel balverlies doordat de passing op het middenveld vaak te slordig en onnauwkeurig was. De thuisploeg kreeg een aantal corners en de vierde leverde een vrije kopkans op die over het doel van keeper Mark Faes ging.

De beste kans in de eerste helft kwam ook voort uit een corner die werd weggekopt, precies voor de voeten van Rik van Ruremonde. Hij haalde meteen uit, maar de keeper van Avesteyn tikte het harde schot bekwaam over de lat. Ruststand 0-0.

EXTRA SPITS

Na rust was een voorzet van De Windt net te hoog voor Bas van Houtum om de eerste treffer van het nieuwe seizoen binnen te koppen. Een voorzet van Versantvoort bereikte Martijn Caarls, maar zijn inzet ging net voor het doel. In de eerstvolgende aanval van Avesteyn lag het midden van de DVG-defensie open. Doelman Faes moest de eerste tegentreffer uit het net halen.

Met nog voldoende minuten op de klok ging DVG achterin één op één spelen en werd Pepijn Hazenberg als extra spits ingebracht. Het laatste kwartiertje werd de tegenstander vastgezet op eigen helft. De beste mogelijkheid was voor Caarls. Zijn kopbal werd door de doelman ternauwernood onschadelijk gemaakt. Tot echte kansen kwam het daarna niet meer...

FOTO BOVEN: De jeugdvoetballers van DVG deden zaterdagochtend op het nieuwe kunstgrasveld in sportpark De Roode Bleek mee aan de Rabobank Kick-Off. (Foto: Peter de Koning).

opnieuw in Braken

In sportcomplex De Braken wordt zondag 11 september de vijfde editie van een open racketlontoernooi georganiseerd. Racketlon is de individuele meerkamp van vier populaire racketsporten: tafeltennis, badminton, squash en tennis.

Het evenement wordt georganiseerd door Racketlon Internationals uit 's-Hertogenbosch en start om 09.00 uur met een halfuur inspelen en eventueel uitleg. Tot aan het einde van de middag worden wedstrijden gespeeld.