Veronika Strážnická aan het werk in museum MuBo, waar de Praagse vaker te gast is voor lessen tekenen en schilderen. (Foto: Peter de Koning).
Veronika Strážnická aan het werk in museum MuBo, waar de Praagse vaker te gast is voor lessen tekenen en schilderen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Cursussen Veronika Strážnická aan Baroniestraat

'Montmartre' opent atelier in Boxtel

Deze maand opent kunstatelier Montmartre haar deuren aan de Baroniestraat 107 in Boxtel. Eigenares Veronika Strážnická, een jonge kunstenares en docente in schone kunsten uit Praag, is tevens de artistiek leider van deze school voor beeldende kunsten.

Ter gelegenheid van de opening nodigt kunstatelier Montmartre het publiek uit voor de open atelierdagen van dinsdag 13 tot en met zaterdag 17 september. Men kan dan meedoen aan een of meerdere proeflessen en tevens kennis maken met het veelzijdige aanbod van de cursussen schilderen en tekenen, die vanaf eind september van start gaan.

De open dagen van atelier Montmartre zijn bedoeld voor volwassenen en ook voor kinderen. Iedereen is welkom om proeflessen te komen nemen en een aantal nieuwe technieken te proberen. Iedereen kan zich inschrijven via e-mail op info@ateliermontmartre.nl voor een of meerdere proeflessen; per les betaalt men drie euro.

Vanaf medio september start Strážnická met een veelzijdig aanbod van cursussen schilderen en tekenen. Deze cursussen vinden plaats zowel in Atelier Montmartre als in MuBo. Het volledige herfstprogramma is te vinden op www.ateliermontmartre.nl/herfstprogramma. Alle cursussen worden in het Engels verzorgd door Strážnická.

In Praag heeft zij ook kunstopleiding voor kinderen en volwassenen onder de naam Montmartre.