Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

AANLEG BASSIN D'N TIP VERTRAAGD

Proef Lokaal Liempde gaat naar Concordiapark

De tweede editie van Proef Lokaal Liempde wordt niet gehouden op evenemententerrein D'n Tip, maar in het Concordiapark. Ook het Oktoberfest van hofkapel De Kromploegers verhuist. De reden? De aanleg van het bergbezinkbassin onder D'n Tip is vertraagd.

Zowel SPPiLL, dat Proef Lokaal Liempde organiseert, als De Kromploegers zijn tevreden dat in samenspraak met de gemeente is gekozen voor het Concordiapark. ,,Een mooie locatie die goed past bij de sfeer en het karakter van Proef Lokaal Liempde", reageerde SPPiLL vorige week. Ook De Kromploegers was enthousiast op haar Facebookpagina.

Proef Lokaal Liempde wordt zondag 25 september gehouden. Het evenement staat te boek als het grootste tapasdiner van Het Groene Woud. Bezoekers kunnen proeven van de lekkerste tapasgerechten van producten uit het nationaal landschap. Die worden bereid door hobbykoks en professionele koks uit Liempde en omgeving.

Inmiddels hebben al meer dan twintig hobbykoks en bedrijven zich aangemeld om gerechten te bereiden. Nieuw dit jaar zijn cateringbedrijf La Casa Dei Cicchetti en Soep d'Ing uit Lennisheuvel, restaurant Hof van Liempde en café 't Wapen van Liempde. Daarnaast kunnen bezoekers, net als vorig jaar, proeven van gerechten van De Pompoen, KCD KeukenDesign Hans van der Doelen, Keurslagerij Willy Beerens en Kookpunt Oké. Er worden ook streekbieren van De Liempdse Dorpsbrouwerij en streekwijnen van Winery & Herbs uit Schijndel geschonken.

De menukaart is al aardig gevuld met streekgerechten. Eén van de hobbykoks die dit jaar deelneemt is Maaike van de Laar uit Liempde. ,,Ik vond het vorig jaar zo leuk dat ik deze editie weer mee wilde doen", vertelt ze. ,,De sfeer was geweldig, de opzet was erg leuk en het was een prachtige dag. Iedereen was erg enthousiast." Maaike bereidt een Liempds lamsstoofpotje en een parfait van rode vruchten, roze peper en witte chocolade. Alle gerechten worden gemaakt met ingrediënten uit de streek. ,,De streekproducten kan ik goed verwerken, vooral in het lamsstoofpotje. Ik gebruik dit soort producten wel vaker en je proeft wel degelijk verschil."

Proef Lokaal Liempde duurt zondag 25 september van 14.00 tot 19.00 uur. Het Oktoberfest wordt een dag eerder, op zaterdag 24 september gehouden. Dat evenement is uitverkocht.

FOTO BOVEN: De eerste editie van Proef Lokaal Liempde op D'n Tip trok vorig jaar ook veel jeugdig publiek. (Foto: Gerard Schalkx).