Paul Groenendaal, Rick Bekkers en Johan Verheijden vormen met Robin Foolen (niet op de foto) het hart van de organisatie. Met Gemonde Gaat Los lokken ze zaterdag 10 september 800 feestgangers naar het kerkdorp. (Foto: Wendy van Lijssel).
Paul Groenendaal, Rick Bekkers en Johan Verheijden vormen met Robin Foolen (niet op de foto) het hart van de organisatie. Met Gemonde Gaat Los lokken ze zaterdag 10 september 800 feestgangers naar het kerkdorp. (Foto: Wendy van Lijssel). Foto: Wendy van Lijssel

ORGANISATIE TENTFEEST REKENT OP 800 BEZOEKERS

'Gemonde Gaat Los, elk jaar weer groter'

WENDY VAN LIJSSEL

Ze zeggen 'dat ze er niks van bakken', maar ondertussen staat carnavalsvereniging 'Bakt er niks van' wel aan het roer van de vierde editie van 'Gemonde Gaat Los'. Het tentfeest wordt zaterdag 10 september van 19.30 tot 01.00 uur gehouden wordt achter de voetbalvereniging en nabij de manege aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. Het is een party die elk jaar groter wordt en dit jaar dj Tomba, Raymon Hermans, Pascal Redeker en de Snollebollekes op het programma heeft.

Carnavalsvereniging 'Bakt er niks van' is een 26-koppige club met allemaal jonge mensen die zeker niet vies zijn van een goed feestje. Niet alleen met carnaval, maar ook daar buiten. Zo wordt en werden in het verleden tentfeesten bezocht. Uiteindelijk werd enkele jaren geleden, met een slokje op, besloten dat zij zelf ook wel eens iets dergelijks konden organiseren.

Ze lieten het niet alleen bij woorden. Om meerdere redenen zetten ze het nuchter ook om in daden. ,,We vinden het leuk om te doen en een gedeelte van de opbrengst gebruiken we voor de bouw van onze carnavalswagen", vertellen Johan Verheijden uit Boxel, Rick Bekkers uit Liempde en Paul Groenendaal uit Gemonde.

Samen met Robin Foolen staan de drie aan het organisatieroer. De overige clubleden, aangevuld met nog tientallen vrijwilligers, laten net als zij hun handjes wapperen met opbouw en afbreken, horeca en al wat nodig is om het evenement te doen slagen.

DE HELE REGIO

Dat zij dat niet onverdienstelijk doen blijkt uit de afgelopen jaren. ,,Ons bezoekersaantal is van 400 naar 700 en verleden jaar tot 800 gestegen", vertellen de mannen enthousiast. Dat maakt dat de feesttent op het terrein aan de Kaal Hoefsteeg weer groter is dan voorheen.

Hoewel de clubleden uit de hele regio komen, wordt het feest bewust in Gemonde gehouden. ,,Wij hebben echt iets met deze plaats. We bouwen hier jaarlijks onze wagen en doen mee aan de optocht. Verleden jaar werden we eerste. Verder vinden we het plezierig om iets in en voor Gemonde te doen waarbij we natuurlijk wel de hele regio uitnodigen om te komen", melden Johan, Rick en Paul.

SNOLLEBOLLEKES

De line-up bestaat dit jaar uit dj Tomba die een gevarieerd repertoire draait, zangers Raymon Hermans en Pascal Redeker met Nederlandstalige (feest)nummers en de Snollebollekes die humoristisch, onzinnig, entertainend en muzikaal in deze letterlijk, de tent op zijn kop gaan zetten. Snollebollekes was eerder dit jaar al eens te gast tijdens de jubileumfeesten van voetbalvereniging Boxtel en ook toen ging het dak eraf.

Het hoeft geen betoog dat er op dit 18+ feestje één, en voor de liefhebbers, veel meer drankjes te verkrijgen zijn en voorts komt er een frietkar zodat niemand met honger naar huis hoeft. De heren en alle overige betrokkenen maken zich op voor wederom een groot feest en laten terloops weten: ,,Nu al na te denken over volgend jaar, want dan bestaan we vijf jaar en pakken we nóg groter uit."

KAARTVERKOOP

Kaarten voor Gemonde Gaat Los kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de kassa.

De verkoopadressen staat op de website van het evenement: www.gemondegaatlos.nl.

Esch

Kofferbakverkoop

Carnavalsvereniging 't Bacchuscorps houdt zondag 11 september van 09.00 tot 15.00 uur een grote kofferbakverkoop in Esch. Op een terrein nabij het adres Haarenseweg 32 is het publiek welkom om deze grote vlooien- en tweedehands markt te bezoeken. Ook voor verzamelaars is er een groot aanbod spulletjes verkrijgbaar. De entree bedraagt twee euro, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Parkeren is gratis, op het terrein aan de Haarenseweg is ook een toiletvoorziening aanwezig.