ESCH: Aan de Venakkers wordt niet alleen hard gewerkt. Als je eigen huis klaar is, is het tijd om even te chillen... (Foto: Peter de Koning).
ESCH: Aan de Venakkers wordt niet alleen hard gewerkt. Als je eigen huis klaar is, is het tijd om even te chillen... (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Kindervakantieweek 2016

Voordat de schoolbel maandag weer rinkelt, was het deze week tijd om
mee te doen aan de Kindervakantieweek. En dat betekende de held uithangen
in Boxtel, meedoen aan een Olympiade in Lennisheuvel, een circusvoorstelling
voorbereiden in Liempde en een camping inrichten in Esch.

LENNISHEUVEL: Het vergde heel wat schilderwerk om olympische creaties te maken in het bouwdorp bij gemeenschapshuis De Orion. De kleur blauw was bij deze meiden populair... (Foto: Peter de Koning).
LIEMPDE: Stoere mannen poseren achter jeugdhuis Pius X op een van de grootste hutten op het circusterrein. (Foto: Lonneke Hoondert).
LIEMPDE: En natuurlijk gingen ook de circusmeiden op de foto... (Foto: Lonneke Hoondert).
BOXTEL: Meedoen aan de Kindervakantieweek in Boxtel is méér dan timmeren en sporten. Ook met textiel kun je prima knutselen. (Foto: Peter de Koning).
LENNISHEUVEL: Meedoen aan de Kindervakantieweek betekent soms serieus werken en met een timmermansoog hout bewerken. (Foto: Peter de Koning).
BOXTEL: Onder regie van Buurtsport Boxtel kon de jeugd in brede school Wilgenbroek meedoen aan boogschieten. (Foto: Peter de Koning).
ESCH: Sommige creaties in het bouwdorp aan de Venakkers hadden zelf een eigen glijbaan. (Foto: Peter de Koning).
BOXTEL: Met hulp van een groot aantal vrijwilligers die onder meer naaimachines bedienen, kreeg de Kindervakantieweek in de Wilgenbroek gestalte. (Foto: Peter de Koning).
ESCH: Bijna alle basisscholieren doen elk jaar mee aan het bouwdorp Jesch aan de Venakkers. Niemand wil dit missen! (Foto: Peter de Koning).