Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VEEL VERTIER IN BOXTEL, LENNISHEUVEL, LIEMPDE EN ESCH

Kindervakantieweek, elk jaar genieten!

Met het traditionele kampvuur werd het negentiende Bouwdorp Jesch gisteravond afgesloten. Drie dagen lang werd door zo'n 170 kinderen, bijna alle basisschoolkinderen van Esch, volop getimmerd. Hutten met soms wel drie verdiepingen, veranda's en glijbanen werden uit de grond gestampt op maandag, dinsdag en woensdag. Gisteravond verdween het 'dorp' in de grote vlammenzee. (Foto boven: Peter de Koning)

Niet alleen in Esch werd er gehamerd en gezaagd. Ook in Lennisheuvel en Liempde gingen de basisschoolkinderen aan de slag met gereedschap. Dat resulteerde in immense dorpen van pallets en afvalhout, mét oog voor detail. Met gordijntjes, felle kleuren op de wanden, geïmproviseerde brievenbussen van lege schoenendozen en uiteraard naambordjes werden de hutten versierd. Stichting Kindervakantieweek Liempde verbond het thema 'Op z'n kop in de piste' aan het bouwdorp en in Lennisheuvel liet de jeugd zich inspireren door de Olympische Spelen.

Boxtelse kinderen konden tijdens hun laatste vakantieweek terecht in de brede school Wilgenbroek voor activiteiten met het thema 'Helden'. Knutselen, hutten bouwen, kostuums maken én verschillende sporten stonden op het programma.

Pagina 12 en 13: Sfeerimpressies van de verschillende kindervakantieweken en een fotopagina.