FOTO ONDER: Het toernooi werd vrijdag geopend door de vrouwen van MEP. Ine van de Besselaar in gevecht met een speelster van Were Di. (Foto: Albert Stolwijk).
FOTO ONDER: Het toernooi werd vrijdag geopend door de vrouwen van MEP. Ine van de Besselaar in gevecht met een speelster van Were Di. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

VOORBEREIDING HOCKEYCOMPETITIE

Summer Trophy MEP: vooral veel teambuilding

Afgelopen weekend vond in het Boxtelse sportpark Molenwijk het jaarlijks tophockeytoernooi plaats onder de naam 'FMC Verzijden Summer Trophy, powered by businessclub MEP'. Er gaven twaalf teams uit binnen- en buitenland acte de presence.

De bezetting bij de vrouwen was sterk met overgangsklassers Were Di (Tilburg), Nijmegen, Terriërs (Heiloo) en Ring Pass (Delft). Clifton was ook present; de club draait al jaren mee in de top van de hoogste Engelse competitie en bracht zelfs wat gouden olympiërs uit Rio mee. De doelstelling voor de MEP-vrouwen, die opnieuw in de eerste klasse uitkomen, was met name gericht op het verbeteren van spelen onder hoge druk, verdedigend stappen zetten en groeien als team. Met vijf nieuwe speelsters in de gelederen stond teambuilding voorop. Ondanks hun zesde plek kijken de vrouwen van MEP terug op een geslaagd toernooi.

Bij de Boxtelse mannenselectie zijn twee spelers gestopt. Hun plaatsen werden opgevuld door twee jeugdspelers van HC Eindhoven en één speler van Vlijmen. Daarnaast is Thijs Langenhoff na vier jaar weer terug bij de Boxtelse selectie.

De Summer Trophy bestond bij de mannen uit topteams van de eerste klasse. De eerste wedstrijd won MEP vrijdag van Helmond, de nummer één uit de competitiepoule van vorig jaar. Na een 0-1 ruststand won MEP uiteindelijk met 3-1 dankzij doelpunten van Tom Strüber, Floris Verheijen en Sjoerd Verzijden. Zaterdag werd in een spannend duel waarbij de Boxtelaren de bovenliggende partij vormden, gelijkgespeeld tegen Terriërs: 2-2. Doelpuntenmakers waren Guus van Gardingen en Stijn Koesen. Zondag streden de MEP-mannen met succes om de derde plek. Met 6-1 werd overtuigend gewonnen van Oss, de nummer twee uit de vorige hockeycompetitie. Pieter Langenhuijsen, Strüber, Steven Rath, Verheijen en Stijn Koesen (tweemaal) lieten de treffers noteren. (Foto: Albert Stolwijk).