Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

OUD-BOXTELAAR WINT TWEEDE FINALE IN WORLD SERIES

Van Gerwen wint nu ook in Australië

Het is de oud-Boxtelse darter Michael van Gerwen zaterdag gelukt om ook 'down under' te winnen. Van Gerwen schreef de Perth Darts Masters op zijn naam en won daarmee de laatste ronde van de World Series of Darts.

Van Gerwen staat nummer één op de wereldranglijst, maar moest lang wachten op victorie in Australië. In de finale van de World Series in Sydney verloor de Gemondenaar van aartsrivaal Phil Taylor.

In eerdere jaren gingen twee finales in Australië eveneens verloren, waardoor de darter extra gebrand was op een goed resultaat down under. Zaterdag was Van Gerwen uiteindelijk ongenaakbaar tegen Dave Chisnall, die met 11-4 werd geklopt. Het aantal toernooizeges van de darter kwam daarmee dit jaar op veertien.

In de aanloop naar de finale had Van Gerwen afgerekend met Kyle Anderson, James Wade en Peter Wright. Hij slaagde erin een 5-3 achterstand om te buigen tot een 11-4 eindstand. ,,Het is mijn eerste World-Series-overwinning in Australië dus het is voor mij een grote zege", jubelde Van Gerwen na het behalen van de titel in Perth.

Hij vervolgt: ,,Dave is een goede speler en je moet op je allerbest zijn om hem te verslaan. Ik zag de finale echter met groot vertrouwen tegemoet, mede omdat ik eerder mooie resultaten tegen hem boekte. Ik speelde niet mijn beste partij, maar het was goed genoeg om te winnen. Op de juiste momenten heb ik toe kunnen slaan en om een toernooi te kunnen winnen, is dat wat je moet doen."

Van Gerwen schreef eerder dit jaar ook een finale van de World Series op zijn naam. Dat was in Rotterdam waar bijna tienduizend fans in sportpaleis Ahoy getuige waren van een glansrijke zege op Phil Taylor. In november verdedigt hij de titel in de eindstrijd, die wordt gehouden in de Braehead Arena in het Schotse Glasgow.

FOTO BOVEN: Michael van Gerwen won zaterdag in Perth zijn tweede finale in de World Series of Darts. In november wordt de eindstrijd gehouden in Glasgow. (Archieffoto: Lawrence Lustig/PDC).


Solex Team Liempde voltooit
24-uurs race in Heeswijk

Jos van Gerven heeft met Solex Team Liempde afgelopen weekeinde de 24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther uitgereden. Die telde 113 deelnemers.

Van Gerven is 'supertrots': ,,Na een perfecte eerste manche startte ik als achtste. Na een botsing sloeg ik over de kop waardoor het voorwiel losraakte." Met een slag in het wiel en een kromme voorvork vervolgde Van Gerven de rit. Na een uurtje verbuigen en timmeren, zat alles weer op zijn plek en klom het team full-speed naar de 39e positie. De Liempdenaar reed 197 rondjes, ruim 600 kilometer; de snelste ronde reed hij in 5:27.539 minuten.

Afbeelding