Afbeelding
Foto: Hans Verberk

KICK-OFF 'START TO RUN' BIJ MARVEL OP 10 SEPTEMBER

Hardlopen voor beginners in Boxtel

De Boxtelse atletiekvereniging Marvel start zaterdag 10 september met een nieuwe loopcursus voor beginners. 'Start to Run' wordt georganiseerd in samenwerking met de Atletiekunie en Lopers Company Den Bosch.

Start to Run omvat zeven trainingsochtenden onder leiding van ervaren looptrainers. De trainingen worden verzorgd op de atletiekbaan in sportpark Den Wielakker.

Na zeven weken kunnen deelnemers zo'n drie kilometer hardlopen. Samen werken deelnemers toe naar een zogeheten Start to Finish-trainingsloop op de zevende zaterdag. Iedere training duurt van 09.30 tot 11.00 uur; op woensdagen vanaf 19.30 uur kan meegedaan worden aan zogeheten huiswerktrainingen.

THEORIE EN PRAKTJK

Start to Run bestaat uit een klein stukje theorie en een groot deel praktijk. Een fysiotherapeut, sportarts en schoendeskundige brengen deelnemers op de hoogte van de belangrijkste feiten voor iedere startende loper. Ook komen de mogelijke vervolgtrainingen binnen Marvel aan bod.

Wie zijn loopprestaties ook doordeweeks wil bijhouden, kan gebruik maken van de RunningCoach. Dat is een persoonlijke online trainer, die deel uitmaakt van de Start to Run-app. Na inschrijving voor de loopcursus krijgt de deelnemer direct gratis toegang tot deze app en kan zelf bepaald worden wanneer en hoe vaak wordt getraind.

Aanmelden voor Start to Run kan online via www.yakultstarttorun.nl/home/inschrijven. Deelname kost 49,50 euro inclusief runningshirt.

FOTO BOVEN: Marvel doet elk jaar mee aan de Start to Run-cursussen en brengt daarmee veen nieuwkomers in aanmerking met de hardloopsport. Op de foto staan de deelnemers aan Start to Run in het voorjaar van 2015. (Foto: Hans Verberk).

Afbeelding