Studenten uit Tilburg zorgden in 2014 tijdens Festival Circolo voor vertier in de foyer. (Foto: Peter de Koning).
Studenten uit Tilburg zorgden in 2014 tijdens Festival Circolo voor vertier in de foyer. (Foto: Peter de Koning). Foto: Marielle Wijffelaars

HANDACROBAAT IN 'OOSTERHOF'

Festival Circolo kiest tien kinderdirecteuren

De organisatie van Festival Circolo is nog steeds met man en macht op zoek naar assistentie voor festivaldirecteur Marc Eysink Smeets. Hij hoopt tien kinderen te vinden die hem gedurende een dag als directeur willen bijstaan tijdens Festival Circolo op landgoed Velder.

Vorige week werd door de festivalorganisatie samen met Jumbo Boxtel en stichting Brabants Centrum een zoektocht gestart naar de tien kinderdirecteuren. Zij mogen een dag meelopen met Eysink Smeets tijdens Festival Circolo. Belangstellenden kunnen zich nog tot zaterdag 3 september 12.00 uur opgeven bij Jumbo Boxtel of het kantoor van Brabants Centrum aan de Prins Bernhardstraat 5. Stuur de kleurplaat in die vorige week in deze krant stond en overtuig de jury in één pakkende zin en wie weet word je gekozen om voor één dag circusdirecteur te zijn.

DRUKKE PERIODE

Een goede kinderdirecteur moet met verschillende mensen om kunnen gaan en mag meehelpen met het bedenken van activiteiten. Ook krijgen de tien kinderen een kijkje achter de schermen van Festival Circolo. Het programma van het circustheaterfestival dat van 21 tot en met 30 oktober wordt gehouden op Velder, is al grotendeels rond. Maar met nog zeven weken te gaan is het voor directeur Eysink Smeets een drukke periode waarbij hij best wat hulp kan gebruiken.

Wil je meedoen? Lever de kleurplaat in en wie weet word je gekozen tot kinderdirecteur. Zaterdag 3 september wordt om 12.30 uur in winkelcentrum Oosterhof bekend gemaakt wie de kinderdirecteuren zijn geworden. Ook krijg je die dag een voorproefje van Festival Circolo, want een echte handacrobaat laat er zijn kunsten zien.

Boxtel

Herbergviering

In de kapel van woonzorgcentrum Molenweide aan de Achterberghstraat wordt morgen, vrijdag 2 september vanaf 19.00 uur een herbergviering gehouden. Hierin staan verhalen uit de Schrift centraal en er wordt gebeden, gezongen en gemediteerd in sfeer van Taizé. Het thema is 'Stilte'.