Afbeelding
Foto: Peter de Koning

OP BEZOEK BIJ BED & BREAKFAST (SLOT): HOEVE TEN HEZELAER

Russisch ontbijt? Geen probleem hoor!

TONNIE WESSELING

'Lente, zomer, herfst en winter ervaar je hier anders dan ginter' is het motto van bed & breakfast en vakantiehuisje Hoeve ten Hezelaer aan de Sortestraat 4a in Liempde. Met uitgestoken hand en grote glimlach begroet El Bressers alle bezoekers met 'welkom op Hoeve ten Hezelaer'. ,,Zodat ze zich meteen thuis voelen. Ik maak het mensen graag naar de zin."

In natuurgebied De Scheeken, op loopafstand van Liempde, staat de kopgevelboerderij van Peer en El Bressers tussen het idyllische groen. Sinds 2014 runt El hier een bed & breakfast in de Vlaamse schuur. ,,We hadden daarvoor een open loods met tractor. Omdat we daar steeds tegenaan zaten te kijken, hebben we deze naar achteren verplaatst. Peer had een compleet gebint van een Vlaamse schuur op de kop getikt in Roosendaal. Die hebben we ervoor in de plaats gezet. De ene kant doet dienst als schuur en daarachter verscholen is de bed & breakfast gekomen." Een eigen oprit en parkeerplaats zorgen voor een optimale privacy.

GEEN DROOGMOLEN

El: ,,Ik heb zojuist lieve gasten uitgezwaaid en nu hangt de was te drogen op het veld. Aan twee oude palen met waslijn. Ik vind hier geen droogmolen horen. Bovendien de was moet fris en krakend zijn." Een rondleiding door het vakantiehuisje laat vooral een landelijk sfeervol geheel zien. Veel wit en bruintinten. Een keuken, eet- en zitkamer met tv en wifi, een grote tweepersoons slaapkamer, een inloopdouche met wastafel en toilet en via een steile witte trap naar boven waar nog een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden is. ,,Iedereen vindt de bedden luxe. Als men iets mist dan hoor ik dat trouwens graag. Sommige mensen willen een praatje, anderen zijn meer op hun privacy gesteld, het kan hier allemaal. We hebben al veel terugkerende gasten gehad. Iedereen roemt de rust hier. 's Avonds als de schemering invalt komt er een uil 'langs gekrast'. De meeste mensen hebben dat nog nooit van zo dichtbij gehoord!"

Ze vervolgt: ,,Peer heeft twee mooie wandelroutes uitgestippeld: één gaat door de bossen van de Sort naar de Roderweg en als je daar oversteekt kom je in Boskant terecht, zo'n acht kilometer verderop. Voor de tweede ga je met het pontje over de Dommel naar café 't Groene Woud. En dan zijn er nog twee ommetjes van zo'n twintig minuten."

RUSSISCH ONTBIJT

Peer werkt bij Procentrum Eindhoven, gespecialiseerd in rijopleiding voor overheidsinstellingen. De eerste gasten waren dan ook twee politiemannen van het Antilliaanse eiland Sint-Maarten. Hij had ze daar in 2012 lesgegeven en ze moesten in Nederland een vervolg doen. ,,Toen werd het EK-voetbal gespeeld. Ik heb oranje shirtjes voor ze gekocht en 's avonds konden ze tv kijken in de grote schuur waar toen een bar en grote beamer stond", lacht El. ,,Dat was zo'n leuk gezicht. Die twee grote donkere mannen in oranje."

Er is ook al een paar keer een man uit Rusland te gast geweest en El verraste hem met een echt Russisch ontbijt dat ze op internet had gevonden. ,,Ik maak het ontbijt uitsluitend met verse spullen en heb nu zelfgemaakte aardbeienjam. Binnen het budget kan met alle wensen rekening worden gehouden." In juli logeerde er een maand een Boxtels gezin dat naar Singapore geëmigreerd is. ,,Ze hadden hier meer vrijheid dan wanneer ze bij hun ouders gelogeerd zouden hebben."

El let graag op alle details. Zo ligt er op de eettafel in het huisje standaard een schaaltje koetjesrepen. En boven het grote bed is 'Truste' geschilderd. Op het terras hangt een 'buitenthermometer' met de tekst 'Als het touwtje droog is schijnt de zon, als het nat is regent het en als het weg is, is het gestolen'. ,, Als ik gasten heb en er melden zich andere, dan verwijs ik ze door naar collega's in Liempde. We hebben goed contact met elkaar en laten het elkaar ook weten als we een mindere gast gehad hebben".

Bed & breakfast Hoeve ten Hezelaer is het hele jaar geopend. El: ,,Het is een hoop werk, maar ik vind het niet erg om te doen, als mijn gasten het naar hun zin hebben dan ben ik blij." Rust, ruimte, onthaasten? Je zou er zomaar zin in krijgen...

Meer weten?

Kijk op: www.hoevetenhezelaer.nl.

FOTO BOVEN: El Bressers poseert voor bed & breakfast Hoeve ten Hezelaer in Liempde. (Foto's: Peter de Koning).

Italiaans eten tussen
koeien in het weiland

In het weiland bij De Gevulde Knapzak aan de Kapelweg 80 in Boxtel, serveren Ivan Crost en Jan Blok van La Casa die Cicchetti zondag 11 september Italiaanse hapjes. In het weiland tussen de koeien wordt een lange tafel geplaatst en kunnen bezoekers genieten van authentiek Italiaanse gerechten.

La Casa del Cicchetti richt regelmatig pop-uprestaurants in. Zo werd eerder al gedineerd in de werkplaats van het Liempdse autobedrijf Bekkers. Dit jaar is het Italiaanse pop-uprestaurant onder meer nog te vinden bij Cultuurbeleving Looeind en meubelmakerij Den Berg. ,,De locatie bij De Gevulde Knapzak is extra bijzonder", vindt Crost. ,,Eten tussen de koeien, dat is echt een unicum."

Mocht het slecht weer zijn, dan worden de lange tafel én de koeien verplaatst naar de stallen. Kijk voor meer informatie en aanmeldingen op www.la-casa-dei-cicchetti.nl.

Fraai interieur van bed & breakfast Hoeve ten Hezelaer.