Afbeelding
Foto: Peter de Koning

100 kinderen en 70 vrijwilligers in touw rond De Orion

Jeugd Lennisheuvel bouwt olympisch

In de Lennisheuvelse straten was gisteren geen kind te vinden. Ze deden bijna allemaal mee aan het bouwdorp van het vakantiecomité bij De Orion. Zeventig vrijwilligers en precies honderd kinderen hadden veel plezier in een wirwar van pallets, buizen, lappen stof en platen triplex.

Gisterochtend werd het bouwdorp feestelijk geopend, waarna de kinderen aan het werk waren tot twee uur. ,,Alle kinderen proberen iets te maken rond het centrale thema Olympische Spelen", vertelde Adri Schoenmakers van het vakantiecomité. ,,Er wordt hard gewerkt aan atletiekbanen, hockeyvelden, wielerbanen en nog veel meer. Hoe groot de bouwwerken worden, is niet belangrijk. We gaan puur voor de creativiteit."

's Avonds was het tijd voor sportieve ontspanning tijdens een speciaal olympisch programma in de wijk Het Gescheurd Hemd. Vanmiddag (donderdag) startten de bouwwerkzaamheden om 13.00 uur en wordt er gebouwd tot 17.00 uur. Bouwdorp-burgemeester Anne Doggen mocht vanmiddag burgemeester Mark Buijs rondleiden langs alle olympische bouwsels. Na het werk volgen allerlei optredens door de kinderen zelf. Morgen (vrijdag) wordt het kindervakantiewerk afgesloten met een kampvuur en een sportquiz in natuurpark Boscheind.

FOTO ONDER: In Lennisheuvel werd hard gewerkt aan allerlei sportieve bouwsels rond het thema Olympische Spelen. (Foto: Peter de Koning).