Deelnemers aan de Kindervakantieweek in de Wilgenbroek werken aan tekeningen en kleurplaten over helden. (Foto: Peter de Koning).
Deelnemers aan de Kindervakantieweek in de Wilgenbroek werken aan tekeningen en kleurplaten over helden. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

AFSLUITIING MET FEESTELIJKE DISCO

Helden timmeren er op los bij de Wilgenbroek

TONNIE WESSELING

Een hockeyclinic van Jelle Galema, op de foto als Mega Mindy en natuurlijk zagen en timmeren. De kindervakantieweek in Boxtel kent dit jaar het thema helden. In en rond brede school De Wilgenbroek staan deze week allerlei activiteiten rond dit thema op het programma. Morgen, vrijdag 2 september vindt de feestelijke afsluiting plaats, mét een echte heldendisco...

Hoewel het thema 'helden' is, werd er gisteren op de speelplaats van de brede school flink getimmerd. Bartking (9) helpt zijn vader bij de zaagmachine. Hij moet even zijn ongebruikelijke naam spellen: ,, b, a, r, t en dan king van de pepermunt", zegt hij gevat. Hij zit op basisschool De Hobbendonken en gaat na de vakantie naar groep 6. ,,Ik werk al vanaf mijn derde met schuurmachines. Ik krijg steeds meer gereedschap en mag tijdens de kindervakantieweek papa helpen met zagen, pallets sjouwen en andere kinderen helpen", zegt hij, gestoken in het rode T-shirt van de leiding. Behalve hutten bouwen is ook het levensgrote springkussen op het schoolplein in trek bij de kinderen.

JELLE GALEMA

Voor het derde jaar wordt, traditiegetrouw in de laatste week van de schoolvakantie, een kindervakantieweek gehouden in en rond de brede school in Boxtel-Oost. Anke Snijders van Stichting Vakantiewerk en Nicole van Spaandonk van Buurtsport Boxtel vertellen als organisatie graag wat meer over de drie dagen. Van Spaandonk: ,,Vandaag is het thema olympische spelen en donderdag legerhelden." Snijders: ,,Vanmiddag komt Jelle Galema een hockeyclinic geven en in de gymzalen is een parcours met olympische ringen, handboog schieten, basketballen en hoogspringen. De kinderen hebben een bord gemaakt van Mega Mindy en Mega Toby. Ze kunnen hun hoofd er in steken en dan wordt er een foto van gemaakt."

KNAKWORST

Dan is het lunchtijd en wordt iedereen naar de aula geroepen. Jet (7) van de Angelaschool hoopt stiekem op pizza, maar is ook blij met de broodjes warme knakworst. Er wordt rekening gehouden met kinderen met een lactose intolerantie én kinderen die halal eten. Cmcen (5) van de Molenwijkschool smikkelt met zijn broertje van een halalbroodje met een kipworstje. Hij heeft al een hut gemaakt, maar dat lukte niet goed. ,,Vanmiddag proberen we het nog een keer", zegt hij.

Linde (10) van de Molenwijkschool vindt het leuk en 'interessant' om de hele dag te kunnen spelen. Ze heeft een bloementas genaaid: ,,Hij is goed gelukt", zegt ze trots. Daan (9) van de Sint-Petrusschool heeft een spook geknutseld van stof, maar gaat na het eten toch maar hutten bouwen. De zevenjarige Indy (,,bijna 8!") is geholpen met de lockmachine en heeft nu een witte kanten schoudertas waarin ze meteen haar spulletjes heeft gestopt. Stoere helden met zelfgemaakte capes rennen vrolijk rond.

Morgen, vrijdag 2 september is het feest. Eerst worden de hutten afgebouwd, komt er een frietkar én is er een heldendisco tot 17.00 uur. Vanaf 16.30 uur zijn ook de ouders welkom.