Glanzende airstreamers, een grote circustent die pop-uprestaurant Slowtown zal gaan huisvesten en verschillende foodtrucks: dat lekker eten dit weekeinde centraal zal staan op Slowlands  is duidelijk. (Foto's: Peter de Koning).
Glanzende airstreamers, een grote circustent die pop-uprestaurant Slowtown zal gaan huisvesten en verschillende foodtrucks: dat lekker eten dit weekeinde centraal zal staan op Slowlands is duidelijk. (Foto's: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

NIEUWE REEKS PUBQUIZZEN IN BOXTEL

The Brain gaat opnieuw stevig quizzen bij Denziz

Het komend seizoen start The Brain voor het derde jaar met een reeks van elf pubquizzen in Partycentre Denziz aan de Stationsstraat. Afgelopen jaar streden elke editie ongeveer dertig teams tegen elkaar om de hoogste eer.

De eerste quiz vindt plaats op donderdag 8 september en begint om 20.30 uur. Dit is één van de kleine aanpassingen die zijn gedaan door Kiske de Leest en Marc de Laat van The Brain. Ook is de opzet van de quiz enigszins gewijzigd waardoor teams, nog meer dan voorheen, een quizronde kunnen winnen. Ook teams die niet meedoen voor de eindzege, kunnen door een benaderingsvraag goed te beantwoorden een prijsje winnen.

Op deze quizavond krijgen de deelnemers 140 vragen voor de kiezen, verdeeld over vier rondes. 25 vragen komen op een groot scherm, met film-, geluids- en beeldfragmenten voorbij. Ook krijgen de deelnemers elke ronde een triviablad, waarop nog eens tien beeldvragen opgelost moeten worden.

Quizzen is voor menig team inmiddels een gezonde verslaving geworden, zo stellen de oprichters van het quizbedrijf. ,,We merken dat als teams eenmaal deelgenomen hebben, zij vaak mee blijven doen", reageert het duo. ,,Er worden app-groepen aangemaakt door verschillende teams, zodat ze elke quiz voldoende mensen op de been krijgen. Deelnemers zijn vaak vriendengroepen, mensen die elkaar kennen van een verenging, van het werk of van het café."

Nog een noviteit is de 'Ik-Brain-nooit-alleen-tafel' waar een individuele quizzer 'single' kan aanschuiven om mee te quizzen. Samen met drie andere (single) quizzers wordt dan een quizteam gevormd.

De eerste pubquiz is donderdag 8 september. De overige quizdata zijn: 6 oktober, 17 november, 8 december, 19 januari, 16 februari, 9 maart, 13 april, 11 mei, 1 juni en 6 juli. Alle quizzen zijn op donderdagavond, de zaal gaat open om 20.00 uur. De quiz begint om 20.30 uur. Een team bestaat uit maximaal vier personen. Kosten voor deelname zijn 15 euro per team. Aanmelden kan via e-mail: info@thebrain.nl of op de avond zelf.