Boxtels idee maakt kans op 100.000 euro

Buurtpost.nl één van zes finalisten Ignite Award

Jeroen Pijnenburg uit Boxtel schreef zich samen met nog vijfenvijftig zogenoemde 'social start-ups' in om kans te maken op een Ignite Award. Zijn idee voor vaste afgiftepunten voor pakketpost werd deze week door de vakjury geselecteerd als één van de zes meest veelbelovende initiatieven. Daarmee maakt hij kans op 100.000 euro om zijn plannen uit te voeren.

Pijnenburg, die zich jarenlang als opbouwwerker inzette voor Boxtelse jongeren en inmiddels Buro Cement voor collectief welzijnswerk runt, lanceerde het idee Buurtpost.nl. Door middel van vaste afgifte punten bij buurtbewoners thuis wil hij de sociale cohesie in de wijk versterken en in één klap afrekenen met het probleem van postbedrijven die overdag voor dichte deuren staan. Met zijn plan wil hij buurtbewoners met elkaar verbinden. ,,Overdag zijn er in een wijk vaak mensen thuis die eenzaam zijn of onder de armoedegrens leven. Daarnaast staan pakketbezorgers vaak voor een gesloten deur. Die problemen wil ik met elkaar verbinden", vertelt Pijnenburg. Buurtbewoners die in een sociaal isolement leven of moeilijk rond kunnen komen, krijgen de kans om tegen een kleine vergoeding pakketjes aan te nemen. ,,Zo komen ze weer in contact met anderen, vinden ze een dagbesteding en voelen ze zich gewaardeerd. Postorderbedrijven daarentegen kunnen zo makkelijk hun pakjes kwijt."

Finale

De organisatie van Ignite Award wil met de prijs sociaal ondernemerschap stimuleren. Op 6 oktober wordt duidelijk welke sociaal ondernemer naar huis gaat met 100.000 euro. De tweede prijs is ook niet mis, die bedraagt 50.000 euro. Voordat zij hun idee mogen pitchen aan een vakjury, worden de finalisten vanaf 1 september begeleid door coaches om zo hun plannen verder uit te werken. Pijnenburg wil het geld gebruiken om een automatiseringssysteem op te zetten, reclame te maken en intakes te doen voor mensen die als afgiftepunt willen fungeren.

De wedstrijd, waarin sociaal ondernemers kans maken op respectievelijk 100.000 en 50.000 euro om hun plannen te verwezenlijken, wordt voor het tweede jaar op rij uitgeschreven. De Ignite Award richt zich iedere keer op een andere regio en ditmaal mogen start-ups uit Noordoost-Brabant meedingen naar de prijs.


Gratis advies tijdens Dag van de Scheiding

De Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) houdt vrijdag 9 september de jaarlijkse Dag van de Scheiding. Ook de familierechtadvocaten van Bogaerts & Groenen in Boxtel doen mee en geven gratis advies over echtscheidingen en andere familierechtelijke kwesties.

Sinds 2010 wordt jaarlijks de Dag van de Scheiding gehouden en opent Bogaerts & Groenen de deuren van de kantoren in Boxtel, Vught, Oisterwijk en Tilburg. De vFAS wil hiermee landelijk aandacht vragen voor de noodzaak van deskundige begeleiding bij scheidingen, zo wordt voorkomen dat het uitmondt in een vechtscheiding. Op 9 september kunnen mensen die informatie willen tussen 09.00 en 17.00 uur binnenlopen op de kantoren van Bogaerts & Groenen voor een gratis gesprek of scheidingscheck. Meer informatie: www.bgadvocaten.nl.