DISCUSSIE OVER PLANNEN VAN KAATHOVEN

'Vrachtverkeer Rooi niet door kern Liempde'

Uitbreidingsplannen van recyclingbedrijf Van Kaathoven aan de Liempdseweg in Sint-Oedenrode hebben de voorbije maanden voor onrust gezorgd in Liempde. Politieke partij Combinatie95 stelde een reeks vragen over de plannen. Het heeft de gemeente Boxtel 'zeer bevreemd' dat het bedrijf mag groeien in het hart van Het Groene Woud. Buurgemeente Sint-Oedenrode geeft aan dat vrachtverkeer in geen geval door de kern van Liempde zal rijden.

De kritiek van Combinatie95 richtte zich met name op de vrees voor meer vrachtverkeer in de dorpskom van Liempde. Verwijzend naar eigen tellingen vindt de partij dat van een toename van vrachtverkeer geen sprake kan zijn. Het gemeentebestuur van Boxtel heeft inmiddels alle vragen beantwoord. Daaruit blijkt onder meer dat van vrachtwagenhinder in de kom van Liempde amper sprake is.

NIET AAN DE ORDE

Boxtel geeft aan dat een van de mogelijke vrachtwagenroutes door een deel van Liempde voert. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente Sint-Oedenrode. Ze stelde deze week echter dat meerdere ontsluitingsroutes in beeld zijn en dat nog geen keuze is gemaakt. ,,Alternatieve routes die tijdens een informatieavond zijn voorgesteld worden ook nog onderzocht", reageert ze. ,,Dat vrachtwagens midden door de kern van Liempde zouden gaan rijden, is niet aan de orde."

Wel is een van de opties een route via de Roderweg en de Barrierweg - al dan niet over bedrijventerrein Daasdonk - richting de Eindhovenseweg en oprit 26 van de A2 in Boxtel. ,,In de Milieueffectrapportage (MER) worden diverse scenario's beschreven met voor- en nadelen", stelt de Rooise woordvoerster. ,,Hierbij zal ook onderzocht en onderbouwd worden wat de effecten zijn van afwikkeling van (een deel) van het verkeer via Liempde en of dit wel of aanvaardbaar en toelaatbaar is."

Andere mogelijke routes voeren via de Broekdijk en de Vleutstraat richting op- en afrit 27 van de A2 nabij Best of door Sint-Oedenrode richting A50. Boxtel stelt een route via de bebouwde kom van Liempde of via de Broekdijk en de Vleutstraat 'niet wenselijk' te vinden en heeft voorgesteld dat trucks op- en afrit 27 gebruiken en kiezen voor de Boskantseweg in Sint-Oedenrode.

CLUSTEREN

Het gemeentebestuur van Boxtel geeft aan dat het haar bevreemdt dat de firma Van Kaathoven haar activiteiten mogelijk gaat clusteren in Sint-Oedenrode omdat dit het hart van nationaal landschap van Het Groene Woud is. Combinatie95 wilde weten of de uitbreidingsplannen te verenigen zijn met de 'ambitieuze investeringen' voor Kloppend Hart van Het Groene Woud in het kader van Landschappen van Allure.

Boxtel geeft evenwel aan dat de vergunning van Van Kaathoven 'nog enige ruimte biedt' en dat clustering andere knelpunten in Nijnsel opheft. ,,Dit heeft de provincie in haar overweging meegenomen om aan de plannen mee te kunnen werken", aldus het gemeentebestuur.

De woordvoerster van Sint-Oedenrode stelt dat Boxtel als gesprekspartner in het Regionaal Ruimtelijk Overleg Brabant Noord-Oost aan tafel zit en dus ook op de hoogte is van enkele 'pilotlocaties', zoals Van Kaathoven. ,,De MER dient verder uitsluitsel te geven over de diverse milieuaspecten", laat ze weten. ,,In het verdere proces is volop ruimte voor belanghebbenden om hun standpunten naar voren te brengen."