Deelnemers aan de tweede Durpskwis Liemt breken het hoofd over een heleboel vragen die in een tijdsbestek van vijf uur beantwoord moeten worden. (Foto: Albert Stolwijk).
Deelnemers aan de tweede Durpskwis Liemt breken het hoofd over een heleboel vragen die in een tijdsbestek van vijf uur beantwoord moeten worden. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

INSCHRIJVING START MAANDAG 5 SEPTEMBER

Durpskwis Liemt beleeft derde editie

De Durpskwis Liemt wordt vrijdag 4 november voor de derde keer gehouden in Liempde. De inschrijving start maandag 5 september; de organisatie kan maximaal veertig teams plaatsen. Nu al lopen tientallen, zo niet honderden dorpsbewoners warm voor het populaire spel.

De Durpskwis Liemt komt voort uit de buurtquiz die in de buurtschap Klein Hoekje werd gehouden. Sinds 2014 staat deelname open voor teams uit heel Liempde. De belangstelling voor de Durpskwis Liemt zal ook dit jaar groot zijn, zo is de verwachting. Vorig jaar werden op de eerste dag alle veertig plekken bezet. Inschrijvingen die de organisatie al vóór 5 september bereiken, worden niet gehonoreerd.

VERRASSEND

Vorig jaar beleefden de teams een leuke avond waarop tal van verrassende opdrachten uitgevoerd moesten worden. Bijzonder was de missie om in galakostuum te verschijnen en in basisschool De Oversteek een deel van de jaarlijkse Cito-toets te maken. Twee deelnemers hadden alle vragen goed: Lindy Peijnenburg en Koen Kops.

De winst van de quiz in 2015 ging naar team De Kroontjes van Moniek van Kronenburg, de tweede plek was voor 'Quiz 't wel' van Toine de Jong. De derde plaats was voor 'We komen er aan' van Anton Hermes.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de derde Durpskwis Liemt kan vanaf 5 september uitsluitend via e-mail: durpskwisliemt@gmail.com. Vermeld bij de inschrijving de naam van het team, een contactpersoon en een mobiel telefoonnummer van deze contactpersoon.

De Durpskwis Liemt start 4 november om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Rond 01.00 uur is de prijsuitreiking in 't Wapen van Liempde. Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro per team. Meer informatie: www.facebook.com/durpskwis.liemt.