Marvel heeft de trainingen op de nieuwe kunststof atletiekbaan in sportpark Den Wielakker hervat. Dinsdagavond werd volop gebruikt gemaakt van de baan die op 2 oktober officieel geopend wordt. (Foto: Peter de Koning).
Marvel heeft de trainingen op de nieuwe kunststof atletiekbaan in sportpark Den Wielakker hervat. Dinsdagavond werd volop gebruikt gemaakt van de baan die op 2 oktober officieel geopend wordt. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ATLETIEKVERENIGING OPENT NIEUWE BAAN OP 2 OKTOBER

'Marvel kan weer vijftien jaar vooruit'

,,De accommodatie ziet er weer prima uit en we kunnen vijftien jaar vooruit." Dat zegt voorzitter Karel Veldhuizen van de Boxtelse atletiekvereniging Marvel. De voorbije maanden is gewerkt aan een nieuwe kunststof wedstrijdbaan en zijn ook de andere onderdelen van het complex in sportpark Den Wielakker gemoderniseerd.

In de afgelopen maanden juni en juli is volgens Veldhuizen hard gewerkt om de accommodatie een update te geven. Tussen de vele regenbuien door heeft de aannemer zijn werk moeten doen. ,,Hierdoor hebben we wat iets langer moeten wachten voordat we weer op de baan konden trainen", aldus de voorzitter. Net voor de schoolvakantie waren de werkzaamheden gereed en konden de pupillen en de junioren weer trainen op de splinternieuwe kunststofbaan.

POSITIEF

Tijdens de schoolvakanties wordt niet getraind; na de vakantie worden de sessies hervat en worden diverse kampioenswedstrijden gehouden waaraan de Boxtelse atleten meedoen. Ook de senioren zijn weer op de baan te vinden en zijn volgens Veldhuizen positief over de vernieuwingen. ,,Begin augustus is de baan gekeurd door de Atletiekunie op wedstrijdgeschiktheid en veiligheid van alle technische onderdelen", aldus de voorzitter.

Hij geeft aan dat ook veel clubleden hebben meegewerkt aan de renovatie van het sportpark. Zij hebben onder meer met negen man de polsstokhoogmat weer op zijn plaats gelegd. Een zwaar karwei dat de nodige inspanning heeft gekost. Veldhuizen: ,,De Commissie van 50 heeft ervoor gezorgd dat vier hardhouten banken konden worden aangeschaft die nu bij de technische nummers staan."

SPECIALE ACTIE

De officiƫle opening van de nieuwe atletiekbaan is op zondag 2 oktober. Met een speciale actie zal het startsein gegeven worden voor alle feestelijke activiteiten voor de jeugd- en senioratleten.