FC EINDHOVEN BUIGT DIEP OP NIEUW KUNSTGRAS MOLENWIJK

ODC bekert verder na royale zege

ODC staat er goed op met het oog op de start van de competitie. In de laatste bekerwedstrijd moest gewonnen worden van de amateurs van FC Eindhoven en dat gebeurde ook. Het werd maar liefst 6-1 voor de derdeklasser. Remco Schellekens (drie keer), Ido Pijnenburg (twee keer) en Willem van de Kerkhof zorgden voor de doelpunten. Zondag 4 september opent ODC de competitie in eigen huis met een derby tegen Zwaluw VFC uit Vught.

Om een ronde verder te komen in het bekertoernooi, moest ODC op eigen veld winnen van derdeklasser FC Eindhoven. Beide teams hadden hun eerste twee wedstrijden gewonnen, maar de Eindhovenaren hadden een iets beter doelsaldo. De wedstrijd werd afgewerkt op het nieuwe kunstgrasveld van sportpark Molenwijk.

Pijnenburg zal de geschiedenis in gaan als de speler die het eerste doelpunt scoorde op het nieuwe veld. Binnen een minuut lag de bal in het net. Paul Smulders lanceerde op links Joep van der Meijden, die zijn tegenstander te vlug af was en Pijnenburg een niet te missen kans bood: 1-0.

De Eindhovenaren lieten vervolgens zien over diverse individueel sterke spelers te beschikken, maar voor echt doelgevaar konden zij op het nieuwe Boxtelse kunstgras niet zorgen. Dat kon van Schellekens niet gezegd worden. In de 38e minuut was hij het eindstation van een goed opgezette ODC-aanval en rondde hij bekwaam af: 2-0.

AANWINST

Na de pauze nam bij de gasten het geloof in een goed resultaat steeds verder af, zeker nadat aanvoerder Van de Kerkhof in de 48e minuut een vrije trap van Dirk van der Struijk had binnen geknikt (3-0). Even later stuurde Van der Meijden een aantal tegenstanders het bos in maar oog in oog met de keeper verzuimde hij om te scoren. Desondanks laat hij al een paar wedstrijden zien een echte aanwinst te zijn voor de tricolores.

In de 53e minuut deden de gasten wat terug. Jordi van Meurs ontsnapte aan de aandacht van de Boxtelse defensie en wipte de bal van net buiten de zestien over de uitgekomen ODC-keeper Jordy van der Zande. Maar het bleef niet lang 3-1 want vijf minuten later ontweek Schellekens de buitenval en lobte hij de bal van ver over de Eindhovense goalie: 4-1. Feitelijk was de wedstrijd daarmee gespeeld.

ODC ging echter op zoek naar meer treffers. Pijnenburg maakte er 5-1 van na een doorkopbal van Schellekens. Die scoorde zelf vlak voor tijd zijn derde treffer van de middag door een fout van de Eindhovense keeper vanuit een moeilijke hoek af te straffen. Daarmee werd het 6-1 en dat betekent dat ODC verder bekert.

De selectie van trainer Goeran van den Heuvel is nog niet helemaal compleet, maar deze overwinning geeft natuurlijk wel vertrouwen voor de competitie die zondag 4 september start. ODC ontvangt dan op eigen terrein buurman Zwaluw VFC uit Vught.

FOTO BOVEN: Sjoerd van Lokven aan de bal voor ODC, dat zondag de eerste officiële wedstrijd speelde op het nieuwe kunstgrasveld in sportpark Molenwijk. Op de achtergrond is aanvoerder Willem van de Kerkhof zichtbaar. (Foto: Hans Verberk).