WETHOUDER BLIJ MET ENQUÊTE STATIONSSTRAAT

'Volop mogelijkheden voor aanloopstraten'

,,Het is mij duidelijk dat er iets moet gebeuren in de Stationsstraat", zei centrumwethouder Erik van den Broek vorige week donderdag. Hij waardeerde het initiatief tot het uitzetten van een enquête over de route tussen het NS-station en de Zwaanse Brug. De wethouder beloofde om in oktober een vervolgbijeenkomst over de toekomst van de zogeheten 'aanloopstraat' te plannen, waarvoor bewoners en winkeliers uitgenodigd worden.

Als het aan Pieter Tielen en Bernard Vekemans van de klankbordgroep voor de Boxtelse aanloopstraten ligt, blijft de Stationsstraat ook in de toekomst een gezellige winkelstraat. Bewoners, winkeliers en pandeigenaren van de Stationsstraat zijn van mening dat de aanlooproute mede het imago van het Boxtelse centrum bepaalt. Ondernemers en bewoners van de straat namen deel aan een enquête die in juni 2016 werd verspreid. Vekemans en Tielen boden donderdag aan centrumwethouder Van den Broek de resultaten aan. Tielen noemde de resultaten een goede basis om een kwaliteitsslag te maken in de Stationsstraat.

Van den Broek gaf aan dat hij zich sterk wil maken voor een aantrekkelijk centrum mét uitnodigende aanloopstraten. ,,Ik nodig belanghebbenden van andere aanloopstraten uit om ook op deze manier resultaten op te halen en voor te leggen. We kunnen zo samen aan de slag. Er zijn volop mogelijkheden voor de aanloopstraten. Zeker met de detailhandelsvisie en de centrumplannen als onderleggers."

Premie

Met name de premie die het gemeentebestuur beschikbaar stelt om ondernemers naar de Croonpassage, de Markt en de Rechterstraat te lokken, valt bij bewoners en winkeliers van de Stationsstraat niet in goede aarde. ,,Van de ene kant maken we ons zorgen om een straat die verpaupert door de vele leegstand en van de andere kant stimuleert de gemeente dit door geld beschikbaar te stellen", zei Tielen. Van den Broek gaf daarop aan dat het een beleidskeuze van de gemeenteraad is om het winkelgebied compacter te maken, maar onderstreepte daarbij dat de aanloopstraten ook aantrekkelijk moesten blijven. ,,We kunnen op korte termijn al verbeteringen doorvoeren met het werkbudget dat we hebben ingesteld voor de aanloopstraten. Daarbij denk ik aan verlichting en groen", besloot Van den Broek.