Afbeelding
Foto: Peter de Koning

FMC VERZIJDEN SUMMER TROPHY: TOPHOCKEYTOERNOOI BIJ MEP

'Benieuwd hoe andere clubs winkelden'

HENK VAN WEERT

Het viel niet mee om deze keer een sponsor te vinden voor het jaarlijkse tophockeytoernooi van MEP. Min of meer noodgedwongen is echter een bijzondere formule bedacht, erkent Hans van Stekelenburg, voorzitter van de technische commissie van de Boxtelse hockeyclub. Leden van de Business Club MEP (BCM) mochten loten om hun naam aan het evenement te verbinden. Het toernooi dat komend weekeinde wordt gehouden, heet deze keer FMC Verzijden Summer Trophy, powered bij BMC.

De dertig bedrijven die zijn aangesloten bij de MEP-businessclub doneren jaarlijks 1.250 euro. Van dit geld worden vier leuke activiteiten georganiseerd en het geld dat overblijft, is bestemd voor tophockey in sportpark Molenwijk. ,,Het toernooi aan het einde van de zomervakantie is al ruim 25 jaar een begrip in het hockeywereldje", vertelt Van Stekelenburg. ,,Het past mooi in de voorbereidingen op de nieuwe competitie, die op 11 september start."

Fysiotherapaut Peter Verzijden, zelf oud-speler van MEP 1 en komend seizoen manager van het vaandelteam, knikt: ,,En het is makkelijk voor de deelnemende clubs. Alles wordt geregeld: wedstrijden, eten, noem maar op. Het enige dat de teams zelf moeten regelen, is een overnachtingsadres."

Het toernooi is volgens Van Stekelenburg een mooie gelegenheid om te zien hoe andere hockeyclubs 'gewinkeld' hebben: ,,Iedereen is benieuwd naar de opstellingen van de tegenstander. Ons eigen mannenteam is nagenoeg ongewijzigd ten opzichte van vorig seizoen. Tom Strüber is weer teruggekeerd. Bij de vrouwen zijn vier hockeysters vertrokken, waarvan we één positie hebben kunnen invullen vanuit onze eigen A-jeugd."

Verzijdens echtgenote Katinka vindt het als bestuurslid van de businessclub natuurlijk extra leuk dat de naam van de fysiopraktijk deze keer aan het toernooi wordt verbonden. ,,Alle leden van de businessclub mochten loten kopen. Deze keer is onze naam eruit gerold, volgend jaar kan het weer een ander bedrijf zijn. Best leuk eigenlijk." Dat vindt ook de voorzitter van de technische commissie van MEP: ,,Het is een sympathieke manier van sponsoring gebleken. Ik denk wel dat we deze loting ook de komende jaren voortzetten." Katinka Verzijden knikt instemmend: ,,Zo komen alle bedrijven die onze club een warm hart toedragen een keer aan bod."

TWAALF TEAMS

De wedstrijden starten morgen, vrijdag 26 augustus om 19.15 uur, zaterdag om 10.00 uur en zondag om 10.30 uur. Op die laatste toernooidag worden de finales gespeeld: om 13.30 uur komen de vrouwen in actie; om 15.00 uur de mannen. Naast gastheer MEP doen de volgende mannenteams mee aan het tophockeytoernooi: Berkel-Enschot (de eerste tegenstander van de Boxtelaren in de competitie), Helmond, Oss, Terriërs (Heiloo) en Weert. Het zijn allemaal eersteklassers. Bij de vrouwen komt het Engelse Clifton naar Boxtel en de overgangsklassers Nijmegen, Ring Pass (Delft), Terriërs (Heiloo) en Were Di (Tilburg).

BOVENSTE FOTO: Zes mannen- en zes vrouwenteams treden komend weekeinde aan tijdens de FMC Verzijden Summer Trophy van hockeyclub MEP. (Foto: Peter de Koning).

V.l.n.r. Hans van Stekelenburg, Katinka en Peter Verzijden.