Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Schietsalon Cherokee gaat éven open voor huwelijkspaar

Bruidsfoto's schieten op de kermis...

Lonneke Hoondert

,,Het is de bedoeling dat je de bruid wint en die is zo mooi, die geef ik niet zomaar weg!", grapte Erik Welsing. Hij zwaait tijdens de kermis de scepter over schietsalon Cherokee. Hoewel elk jaar weer een gevarieerd publiek de luchtbuksen ter hand neemt, zag de kermisexploitant niet eerder een bruidspaar bij zijn kraam. Wilco van de Langenberg en zijn Peruaanse bruid Katia lieten daar dinsdag hun huwelijksfoto's 'schieten'.

Wilco en Katia stapten dinsdag in het huwelijksbootje en hun vrienden hadden een bijzondere verrassing voor ze: een fotosessie bij de schietkraam die speciaal voor het paar om tien uur 's ochtends open ging op de verder zo stille kermis. Alleen de lampjes van de botsautobaan flikkerden in alle kleuren voor het kermiskienen van stichting Eet met je Hart.

Jaarlijks verzamelen Wilco en zijn vrienden op zondagavond bij de schietsalon om daar onder het genot van een pilsje hun geluk te beproeven. Vorig jaar stonden ze daar in de stromende regen. ,,Katia was hoogzwanger van Lukas. Wát een lol hebben we toen gehad. Het was een fantastische avond waar we het nog vaak over hebben. Toen we hier afgelopen zondag weer stonden en Katia en Wilco eerder vertrokken, hebben we dit plan bekokstoofd", glunderden Dayenne en Gert-Jan Giessing, de zus en zwager van Wilco.

Met een smoesje werd het nieuwbakken echtpaar - hij uiteraard in een chique trouwkostuum en zij in een prachtige jurk - naar de Markt gelokt. Daar werden Wilco en Katia tot hun grote verbazing door Welsing ontvangen met een uitbundige bos bloemen en mochten ze een kans wagen bij de schietkraam, terwijl de bruidsfotografe een serie portretten schoot.

Vonk

De zus van Katia is getrouwd met een Boxtelaar en zo kwam het dat de Peruaanse in 2012 - tijdens haar verblijf in Nederland - toevallig Wilco ontmoette. ,,Zij kwamen op bezoek in mijn nieuwe huis en Katia was erbij. De weken erna trokken we samen op en een dag voor ze vertrok, besloot ze nog een week te blijven. De vonk was overgesprongen", vertelde Wilco lachend. In 2014 verhuisde Katia voorgoed naar Boxtel en al snel werd zoon Lukas geboren.

Katia is inmiddels begonnen met Nederlandse les. Hoewel ze de taal nog niet echt onder de knie heeft, liet ze zien dat ze wel degelijk vorderingen maakt. Toen Welsing haar favoriete liedje 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht' van John de Bever door de speakers liet knallen, zongen Wilco en zijn bruid het nummer woord voor woord mee. En die glimlach? Die verdween dinsdag inderdaad niet van hun gezicht. (Foto: Peter de Koning).