Norbert Wijnen (rood shirt) en Leo van Hout van De Merletten speelden dinsdagavond een herendubbel in de klasse 5. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

250 TENNISSERS STRIJDEN OM OPEN TITELS IN SPORTPARK MOLENWIJK

Toernooi Merletten in teken van ALS

Ruim 250 deelnemers strijden deze week in sportpark Molenwijk om de tennistitels van het Rabobank Open Toernooi van De Merletten. De finaledag staat zondag 28 augustus in het teken van de strijd tegen de spier- en zenuwziekte ALS.

Negen dagen lang wordt toptennis gespeeld op de banen van LTV De Merletten. Van speelsterkte 2 tot en met 8 wordt gestreden om titels in de categorieën single, dubbel en mix.

Toernooileider Casper von Harenberg legt uit: ,,We zijn als sporters bevoorrecht dat we elke dag op een tennisbaan of sportveld kunnen staan. Hier staan we lang niet altijd bij stil. Juist daarom willen wij met dit toernooi iets terugdoen voor de mensen die juist heel graag op een tennisbaan of sportveld zouden willen staan. Stichting ALS is voor de editie van dit jaar gekozen en volgend jaar zetten we weer een ander goed doel in de spotlights. Het is een kleine moeite om iets terug te doen en stil te staan bij de eenvoudige dingen die ons dagelijks gelukkig maken, zoals gezond zijn en kunnen sporten. Zaken waar we vaak (te) snel aan voorbij gaan. Laten we dit voorrecht van het kunnen sporten gebruiken om ons samen in te zetten tegen deze verschrikkelijke en dodelijke ziekte."

Tijdens de finaledag zijn er diverse acties. Zo is er de mogelijkheid om de snelheid van je service te meten tegen een kleine vergoeding, zijn er diverse hapjes en drankjes waar een deel van de opbrengst naar stichting ALS gaat en deelnemers of toeschouwers kunnen natuurlijk ook zelf doneren. Toernooileider Von Harenberg: ,,Last but not least: al onze finalisten spelen op deze speciale dag in het (spier)wit. Het is onze manier om te laten zien dat we aandacht vragen en stil staan bij ALS. Spelen in het spierwit om in actie te komen tegen deze verschrikkelijke spierziekte. Let's stand together!"

FOTO BOVEN: Dagelijks wordt deze week gestreden voor een finaleplaats tijdens het Rabobank Open Tennistoernooi van LTV De Merletten in sportpark Molenwijk. Dinsdag speelden Norbert Wijnen (rood shirt) en Leo van Hout samen een herendubbel in de klasse 5. (Foto: Peter de Koning).

Bekertoernooi alweer voorbij voor DVG

Na één gespeelde wedstrijd is het bekertoernooi al klaar voor DVG. De Liempdse voetballers verloren in eigen huis met 2-4 van Nulandia en zijn daardoor uitgeschakeld.

Omdat Irene uit Gemonde zich vanwege te weinig beschikbare spelers op het allerlaatste moment terugtrok uit het bekertoernooi, stond er voor DVG maar één wedstrijd op het programma. In de eerste helft was het voor de Liempdenaren moeilijk om onder de druk van Nulandia uit te komen. De tegenstander zette al vroeg druk op de opbouw van DVG en kwam niet echt aan voetballen toe. In de 25e minuut kende de scheidsrechter een penalty toe aan Nulandia en die werd benut. Kort daarna werd door een vrije trap de 0-2 binnengetikt. In de 40e minuut onderschepte Bart de Windt de bal en maakte de eerste treffer voor DVG.

NÓG EEN STRAFSCHOP

Vvoor rust vielen er nóg drie doelpunten. De Liempdse doelman werd gehinderd binnen zijn vijf meter maar de scheidsrechter keurde het doelpunt van Nulandia goed. In een soortgelijke situatie werd er even later ook in het voordeel van DVG beslist. Na nog een tweede strafschop voor Nulandia werd de ruststand bepaalt op 2-4. In de tweede helft waren er voor de Liempdenaren kansen voor een aansluitingstreffer, maar gescoord werd er niet meer. Het tweede elftal van DVG was wél succesvol in het bekertoernooi en won de eerste wedstrijd tegen Rhode met 2-1. In de eerste helft maakten de Liempdenaren twee doelpunten; Tim Daniëls en Bart van Ruremonde waren succesvol. Rhode maakte een tegentreffer, maar gevaarlijk werd het niet meer voor de Liempdse voetballers.