Softbaldames Ducks verliezen van Blue Birds

De softbal-senioren van honk- en softbalvereniging Ducks speelden zondag hun eerste wedstrijd na de zomerstop. Hoewel ze sterk voor de dag kwamen tijdens het thuisduel tegen de Delfste Blue Birds, moesten ze de winst uit handen geven.

Blue Birds kwam op bezoek bij de Boxtelse dames van Ducks. Tijdens een eerdere uitwedstrijd verloor Ducks nog kansloos met 17-1 van Delft. Daarom moest er beter gespeeld worden. En dat gebeurde ook.
De eerste drie innings speelden zowel Ducks als Blue Birds verdedigend sterk, waardoor er aan beide kanten niet gescoord kon worden. Pitcher Inge van Geel gooide uitstekend en werd bovendien goed gesteund door het veld. Zo werd een speelster van Blue Birds op de thuisplaat uitgetikt, nadat zij de bal ver in het buitenveld sloeg. Zo kon op het nippertje een homerun voorkomen worden. Ook in de vierde inning ging het gelijk op: allebei de teams wisten twee keer te scoren, waardoor de tussenstand 2-2 werd. Zo waren de teams, in tegenstelling tot de wedstrijd in Delft, zeer gewaagd aan elkaar en bood Ducks veel weerstand.

In de vijfde inning kreeg Ducks het iets zwaarder. Met een loper op het eerste honk sloeg de slagvrouw van Blue Birds, die eerder nog uitgetikt werd op de thuisplaat, nu wel een homerun. Direct daarna lieten de dames van Ducks zien dat hun spel flink gegroeid is dit seizoen en dat zij thuis horen in de tweede klasse: er werd een prachtige vangbal gemaakt door midvelder Marleen van Esch. In de gelijkmakende slagbeurt wist Ducks niet te scoren en werd de tussenstand 2-4.
In de zevende en laatste inning kon Blue Birds nog een laatste keer scoren, iets wat Ducks niet meer lukte. Hierdoor eindigde de spannende en mooie wedstrijd tegen de nummer één van de competitie in het voordeel van Blue Birds: 2-5.
Beste slagvrouwen Ducks: Inge van Geel en Janne de Haan (.333).

Senioren

Uitslagen 21 augustus

Softbal dames: Ducks - Blue Birds        2-5

Honkbal heren: Ducks H2 - Radboud Ranger H1        10-2

Programma 27 augustus

Beeball rookie: Starlights - Ducks        11.00

Senioren

Programma 28 augustus

Softbal dames: Ducks - Storks        11.00

Honkbal heren: Ducks H2 - Kickers H1        11.00