Zonnepanelen op dak bij 't Ivoor

Biljartclub is energieneutraal door besparende maatregelen

Nadat eerder de Lennisheuvelse voetbalclub LSV, gymnastiekvereniging Tabitta en de tennissers van LTV Munsel al zonnepanelen op de daken van hun clubgebouwen plaatsten, heeft ook biljartvereniging 't Ivoor gebruik gemaakt van een landelijke subsidieregeling én bijdrage van de gemeente Boxtel. Op het afdak tussen het onderkomen van 't Ivoor en de naastgelegen tafeltennishal van Taverbo zijn 57 panelen geplaatst.

Toen de biljartvereniging twee jaar geleden haar intrek nam in het gebouw De Voetboog, werden direct al energiebesparende maatregelen genomen: extra isolatie en een bezuinigend biljartverwarmingsprogramma. Dankzij de subsidie van de gemeente Boxtel kon de club led-verlichting en zonnepanelen aanschaffen. Op het nieuwe afdak tussen het clubhuis van 't Ivoor én buurman Taverbo zijn 57 panelen geplaatst en er zijn led-lampen aangeschaft.

Het nieuwe afdak zorgde voorts voor extra ruimte waardoor 't Ivoor een extra biljart en vergaderruimte kon realiseren. De biljartclub beschikt nu over 250 vierkante meter en is nar eigen zeggen blij met de vaste accommodatie voor de Boxtelse biljarters. ,,En dankzij de maatregelen kunnen we bijna energieneutraal functioneren", aldus de club.