TRICOLORES ZEGEVIEREN OP WAALRE EN DBS

ODC boekt tweemaal winst in bekercompetitie

Voetbalclub ODC heeft deze week twee overwinningen in de bekercompetitie. In Waalre wonnen de Boxtelaren zondag met 0-5; dinsdagavond werd het thuis 3-1 tegen het Eindhovense DBS. Beide wedstrijden waren de tricolores verre van compleet; desondanks kon trainer Goeran van den Heuvel een prima ploeg op de been brengen.

Waalre speelt in de vijfde klasse en het gevaar van onderschatting lag zondag in de beginfase dan ook op de loer. Derdeklasser ODC speelde de ballen vaak iets te laat en de voorzetten waren onzuiver, hierdoor kreeg de tegenstander enkele kansen. Na een half uur veranderde dat en creëerden de Boxtelse voetballers diverse mogelijkheden. Na een hoekschop schoot Roel van Lokven via het been van een tegenstander raak. Twee minuten later verdubbelde de score met een goal van Ido Pijnenburg. Een minuut later lag de bal weer in het net met een doelpunt van nieuwkomer Joep van der Meijden. Na de rust bleef ODC veel sterker, maar het duurde tot de 69e minuut voor Van der Meijden de volgende treffer maakte. Tien minuten voor het eindsignaal bepaalde Pijnenburg de stand op 5-0.

VAAK SLORDIG

Naast enkele vakantiegangers kan trainer Van den Heuvel in het bekertoernooi tot nu toe ook geen beroep doen op de geblesseerde Rob Scholten. Omdat aanvoerder Roel van Lokven in de wedstrijd tegen DBS dinsdag al snel uitviel, moest volop worden geïmproviseerd op het Boxtelse middenveld. Het was misschien wel daarom dat er nauwelijks kansen voor de thuisploeg waren in de eerste helft. Voorin waren Pijnenburg en Van der Meijden wel dreigend, in de opbouw was ODC vaak te slordig. Vlak voor rust was het dan toch raak. Na een corner vanaf rechts kwam de bal via via bij rechtsachter Hayke van Oirschot die vanaf de zestien laag en zuiver binnenschoot.

Meteen na de pauze werd de stand gelijk toen de Eindhovenaren een penalty benutten na een overtreding door Bas van der Pasch. Na deze gelijkmaker drongen de Boxtelaren aan en hingen er meer treffers in de lucht. Zo raakte de ijverige invaller Maarten Verheijden de buitenkant van de paal na een goed opgezette aanval over links. Na een uur spelen kwam ODC opnieuw op voorsprong. Eén van de vele hoekschoppen kwam via de lat voor de voeten van de onvermoeibare Pijnenburg die niet nadacht en doeltreffend uithaalde (2-1). Daarna kwamen er diverse kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar Van der Meijden raakte de lat en Sjoerd van Lokven schoot vrij voor de keeper over. Vijf minuten voor tijd werd het toch nog 3-1 toen Tommie van Alphen de bal op aangeven van Van der Meijden hard binnenschoot.

Zondag 28 augustus speelt ODC de derde en laatste bekerwedstrijd tegen de amateurs van FC Eindhoven. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt gespeeld op het nieuwe kunstgrasveld in sportpark Molenwijk.

Boxtel Oost Dag

De zesde editie van de Boxtel Oost Dag vindt plaats op zondag 25 september tussen 11.00 en 16.00 uur. Naast muziek en sportdemonstraties is er een markt waar particulieren en verenigingen spulletjes kunnen verkopen of informatie kunnen delen. Er is nog een aantal kramen beschikbaar. Wie daarvoor belangstelling heeft, kan een e-mail sturen naar info@boxtel-oost.nl.