Hans Sluijters heeft zijn fysiotherapiepraktijk verhuisd naar de voormalige Sint-Ursulakapel. Op de plek waar jarenlang muziek- en danslessen werden gegeven, zijn nu uiteenlopende therapeuten aan het werk. (Foto: Peter de Koning).
Hans Sluijters heeft zijn fysiotherapiepraktijk verhuisd naar de voormalige Sint-Ursulakapel. Op de plek waar jarenlang muziek- en danslessen werden gegeven, zijn nu uiteenlopende therapeuten aan het werk. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

FYSIO SLUIJTERS BETREKT URSULAKAPEL

'Ben gezegend dat ik hier mag werken'

Hij is inmiddels zestig jaar. Maar stoppen met werken? Nee, dat ziet Hans Sluijters niet zitten. Sterker nog, hij heeft volop geïnvesteerd in een nieuwe praktijk. Sinds vorige week ontvangt hij zijn de patiënten niet langer aan het Molenpad, maar in de voormalige Sint-Ursulakapel aan de Baroniestraat. Vanaf komende week kunnen daar ook de cliënten terecht die in de vestiging aan de Bosscheweg werden behandeld. Voor fysiotherapie en tal van andere behandelingen. Sluijters houdt zijn praktijkruimte in gezondheidscentrum De Vier Kwartieren wel aan.

HENK VAN WEERT

,,Stoppen met iets waar ik elke dag opnieuw blij van word? Nee hoor, geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt", vertelt Sluijters terwijl hij trots een rondleiding geeft door het gebouw dat tot vorig jaar zomer onderdak bood aan de muziek- en danslessen van het failliet verklaarde MIK Kunsteducatie. Lachend: ,,Ik voel me gezegend dat ik op deze plek mag werken. Dat klinkt een beetje raar misschien, maar van de andere kant: zo'n opmerking past eigenlijk ook wel op deze plek."

THUISZORG-FYSIO

'Ursula 2' heeft Sluijters de voormalige kloosterkapel van de medio jaren tachtig van de vorige eeuw vertrokken zusters ursulinen genoemd. ,,Enerzijds omdat Ursula natuurlijk een begrip is in Boxtel als het gaat om huisvesting van onder meer welzijnsorganisatie ContourdeTwern, Centrum voor Jeugd en Gezin en het consultatiebureau. Anderzijds omdat het officiële postadres Sint-Ursula 2 is", licht Sluijters de naamkeuze toe. ,,En er is nog een reden: Fysio Sluijters is de hoofdhuurder van dit pand, maar hier zijn straks veel meer disciplines te vinden dan fysiotherapie alleen. Mensen kunnen hier terecht voor logopedie, podotherapie, podoposturale therapie, psychologie, kinderfysio, kindercoaching en remedial teaching." Zelf heeft Sluijters zich de afgelopen gespecialiseerd in fysiotherapie voor thuiszorg: ,,Een steeds belangrijker vorm van hulpverlening omdat ouderen steeds langer thuis blijven wonen."

HYDRAULISCH

Vanaf juni is de vroegere Ursulakapel bouwkundig onder handen genomen. De verbouwing is vlot verlopen. ,,We liggen zelfs drie weken voor op schema. Toch was het een flinke ingreep. Zo is bijvoorbeeld de complete waterleiding vernieuwd. Er waren slechts twee kranen in dit pand, maar wij hebben natuurlijk in elke behandelkamer stromend water nodig." Maar Sluijters heeft niet alleen in het pand geïnvesteerd. ,,In de voormalige balletzaal staan ook diverse nieuwe fitnesstoestellen. Voorheen trainden mensen met gewichten en ontstond wel eens overbelasting. Met de hydraulische toestellen die we nu hebben, zal dat niet meer gebeuren."

Leuk detail: de ruiten naast de deuren zijn beplakt met transparante folie. Het zijn dleen van tekeningen van fysio-toestellen uit het verleden. ,,Allemaal apparaten die de wereldberoemde dokter Zander vanaf 1890 op de markt bracht. Zulke versieringen passen wel in zo'n oud gebouw."

Hoewel er vanaf deze week al volop gewerkt wordt op de nieuwe locatie van Fysio Sluijters, is een officiële opening van Ursula 2 voorlopig nog niet aan de orde. ,,Daarmee wacht ik totdat alle disciplines hier zijn gesetteld en we één club hebben gevormd. Ik verwacht dat het dan wel oktober zal zijn", aldus Sluijters.

FOTO BOVEN: Hans Sluijters heeft zijn fysiotherapiepraktijk verhuisd naar de voormalige Ursulakapel. Op de plek waar jarenlang muziek- en danslessen werden gegeven, zijn nu uiteenlopende therapeuten aan het werk. (Foto: Peter de Koning).