Ook de kersverse centrummanager Berry Dankers (links) is enthousiast over het schaatsbaan-initiatief van Mark van de Moosdijk (rechts). In het midden wethouder Eric van den Broek (Foto: Peter de Koning)
Ook de kersverse centrummanager Berry Dankers (links) is enthousiast over het schaatsbaan-initiatief van Mark van de Moosdijk (rechts). In het midden wethouder Eric van den Broek (Foto: Peter de Koning) Foto: Peter De Koning

Bijdrage uit economisch stimuleringsbudget

Vergunning en cheque voor ijsbaan

De schaatsbaan achter lunchroom Meneer Van Dommelen komt er definitief. Initiatiefnemer en lunchroomuitbater Mark van de Moosdijk heeft de vergunning rond en ontving maandagmiddag een cheque uit het gemeentelijk stimuleringsfonds voor ondernemers.

Wethouder Eric van den Broek overhandigde de cheque. ,,De schaatsbaan is een bijzonder initiatief en deze cheque is een voorbeeld van hoe het economisch stimuleringsbudget is bedoeld: om ondernemers met ideeën te stimuleren en zo de Boxtelse economie mee aan te jagen. Dit idee kan een vliegwiel zijn voor andere initiatieven en voor het mobiliseren van andere ondernemers."

De gemeente staat tot maximaal 20.000 euro garant, waarvan 5.000 euro revolverend. Dat wil zeggen, deze vijf mille gaat Van de Moosdijk terugbetalen als de schaatsbaan financieel beter draait dan gedacht. Van de Moosdijk is sponsors aan het werven en steekt er ook zelf geld in. ,,Als het kostendekkend is, ben ik dik tevreden. Het is goed voor Boxtel dat er iets gebeurt als dit en dat is onbetaalbaar", zei hij onlangs al op de voorpagina van Brabants Centrum.

Van de Moosdijk onthulde maandag ook het logo van 'Boxtel on Ice'. ,,Alle ondernemers die ik erover spreek, zijn enthousiast. En bij de gemeente krijg ik volledige medewerking. Daar staan alle deuren open en dat vind ik top", vertelde hij. ,,Diverse ondernemers haken in met hun eigen acties. Samen gaan we er een succes van maken. Een veilig succes, natuurlijk. De schaatsbaan wordt een plek waar ouders hun kinderen met een gerust hart even kunnen achterlaten. We werken met ervaren toezichthouders die bovendien een extra cursus krijgen van de ijsleverancier. Er komen ook bijzondere dagen voor aparte doelgroepen, zoals discoschaatsen, schoolschaatsen, een dag voor ouderen en een curling-evenement."

Van woensdag 14 december tot en met zondag 8 januari ligt de schaatsbaan op het parkeerterrein achter lunchroom Meneer Van Dommelen op de hoek Rechterstraat-Prins Hendrikstraat. Daar blijven zestien parkeervakken bereikbaar.