Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

ALLE WONINGEN ZIJN VERKOCHT

Bouw 'Essche Akker' start na de bouwvak

MARIËLLE WIJFFELAARS

Zodra de bouwsels die de Essche jeugd tijdens bouwdorp Jesch maakt zijn opgeruimd, start de realisatie van het project Essche Akker. Donderdag 1 september wil aannemingsbedrijf Reuvers uit Oss beginnen met de bouw van achttien rij- en hoekwoningen aan de straat Het Kruys.

De achttien nieuwbouwhuizen komen te liggen nabij het terrein Venakkers waar jaarlijks de jeugdvakantieweek in Esch wordt gehouden, dit jaar van maandag 29 tot en met woensdag 31 augustus. ,,Meteen nadat dit is afgelopen, gaan we aan de slag met de realisatie van Essche Akker", meldt makelaar Dirk van den Hurk, verantwoordelijk voor de verkoop van de woningen in het nieuwbouwplan. ,,Eerder starten vonden we niet wenselijk, omdat de Essche kinderen vlakbij het terrein genieten van de jeugdvakantieweek. We wachten tot dat is afgelopen, wel zo veilig."

'MOOI PROJECT'

De verkoop van de woningen aan de zuidzijde van het dorp en op loopafstand van het centrum is volgens Van den Hurk snel gegaan. Inmiddels zijn alle huizen verkocht en kan de bouw beginnen. Hoe lang het zal duren voor de achttien huiseigenaren hun woning kunnen betrekken, durft de makelaar niet te zeggen. ,,Het is altijd lastig om dat te voorspellen omdat de bouw van veel factoren afhankelijk is", aldus Van den Hurk. Volgens de makelaar is Essche Akker een mooi project voor Esch. ,,Het zijn betaalbare woningen met een schitterende ligging én passend bij het dorp."

Wie het nieuwbouwproject wil volgen, kan kijken op www.esscheakker.nl. (Illustratie onder: Reuvers Bouw en Ontwikkeling, Oss).