Stichting Eet met je Hart organiseerde dinsdagochtend samen met kermisambtenaar Richard Schuurs voor de derde keer het kermiskienen voor ouderen op de botsautobaan. (Foto: Piet van Oers).
Stichting Eet met je Hart organiseerde dinsdagochtend samen met kermisambtenaar Richard Schuurs voor de derde keer het kermiskienen voor ouderen op de botsautobaan. (Foto: Piet van Oers). Foto: Piet van Oers

'Eet met je hart' organiseert uitje op de botsautobaan

Ouderen kienen onder discolampen

Burgemeester en wethouders legden dinsdagochtend speciaal het werk even neer om de 45 ouderen, die door stichting Eet met je Hart waren uitgenodigd om te kienen op de botsautobaan op de Markt, welkom te heten. ,,En wel eerlijk spelen hè?", drukte burgemeester Mark Buijs hen op het hart. Voor het derde jaar op rij organiseerde Eet met je Hart samen met kermisambtenaar Richard Schuurs het zogeheten kermiskienen voor ouderen.

Hoewel alle attracties gesloten waren, klonk er vrolijke muziek en knipperden de lichtjes van de botsautobaan onophoudelijk. De kermissfeer zat er goed in. ,,Vorig jaar heb ik toch zo'n kou geleden, toen zaten we hier met dekentjes", vertelde een deelneemster. Hoewel ze voor de zekerheid een sjaal had omgeslagen, was dat deze keer niet nodig. ,,Ik vind dit een fantastisch uitje. Ik woon best afgelegen en dan is zo'n uitstapje best fijn", zei haar vriendin.

Om van het jaarlijkse kermiskienen een succes te maken, kreeg de stichting, die uitstapjes organiseert voor kwetsbare ouderen om te voorkomen dat ze vereenzamen, hulp van lokale ondernemers. ,,Zij stellen allerlei prijzen beschikbaar. De Grapjurk verzorgt het entertainment en Joris van den Akker van café Vollop sponsort de koffie en de thee", aldus José Wagenaars van Eet met je Hart. Ook de EHBO stond standby. Net als voorgaande jaren opende de Tilburgse kermisexploitant Maurice Rademaker weer met plezier zijn botsautobaan voor de ouderen.