Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

DIRECTEUR CIRCUSTHEATERFESTIVAL OP ZOEK NAAR VERSTERKING

Word jij de baas van Festival Circolo?

MARIËLLE WIJFFELAARS

De organisatie van Festival Circolo zit met de handen in het haar. Met nog zo'n acht weken te gaan, worden de werkzaamheden wat veel voor festivaldirecteur Marc Eysink Smeets. Daarom is hij naarstig op zoek naar tien kinderen die hem tijdens het circustheaterfestival op landgoed Velder in Liempde bij willen staan en wat taken uit handen willen nemen. ,,Wie heeft het in zich om kinderdirecteur te worden?"

Festival Circolo wordt elke twee jaar in de herfstvakantie gehouden op landgoed Velder, dit jaar van 21 tot en met 30 oktober. Tien dagen lang zijn er allerlei circustheatervoorstellingen en voor directeur Eysink Smeets is het een heel drukke tijd. ,,Een beetje hulp is wel welkom", beaamt hij. De organisatie van Festival Circolo gaat samen met Jumbo Boxtel en stichting Brabants Centrum op zoek naar tien kinderen die een dag mee willen doen als kinderdirecteur. Wie de kleurplaats in deze krant instuurt en in één pakkende zin de jury weet te overtuigen van de motivatie, maakt kans voor één dag circusdirecteur te worden.

TAKENPAKKET

Maar wat is nou eigenlijk het takenpakket van de directeur van Festival Circolo? Volgens Eysink Smeets moet je vooral veel dingen bedenken én praten met mensen. ,,Goed kunnen babbelen is wel een must", stelt hij. ,,Daarnaast moet je goed met verschillende mensen om kunnen gaan, want je hebt veel contacten. Met artiesten, leveranciers, vrijwilligers én mensen die het festival met geld ondersteunen. Die laatste groep is heel belangrijk, want zij zorgen ervoor dat er genoeg geld is om een feestje te maken van Festival Circolo."

De kinderdirecteuren worden uitgenodigd om mee te denken over verschillende activiteiten die leuk zijn om op het festival te doen naast alle voorstellingen. ,,Misschien zijn er dingen die de organisatie over het hoofd ziet en het is goed als er eens met een andere blik naar wordt gekeken", vindt de festivaldirecteur. ,,Verder mogen de kinderdirecteuren een dag met mij meelopen tijdens het festival en krijgen ze natuurlijk een kijkje achter de schermen. Wie weet ontmoeten ze dan ook nog wel allerlei artiesten..."

VERSTERKING

Nu de zomervakantie bijna achter de rug is, worden langzaamaan plannen gemaakt voor de herfstvakantie. En dat betekent topdrukte voor de festivaldirecteur en de andere medewerkers van Festival Circolo. Het programma is grotendeels rond, maar er worden nog steeds nieuwe voorstellingen toegevoegd. Ook is er nog overleg met de vrijwilligers en wordt veel aandacht besteed aan reclame maken voor het festival.

Eysink Smeets: ,,Het is een drukke tijd, maar vooral ook spannend en heel leuk. We kijken uit naar de herfstvakantie en naar tien dagen Festival Circolo. Zeker als er hulp komt van de kinderdirecteuren, komt het helemaal in orde. Ik kan niet wachten om versterking te krijgen."

VOORPROEFJE

Wil je meedoen? Kijk dan nu op pagina 23 en lever vóór zaterdag 3 september de kleurplaat in bij het kantoor van stichting Brabants Centrum aan de Prins Bernhardstraat 5 of bij Jumbo Boxtel in winkelcentrum Oosterhof. Wil je alvast een voorproefje krijgen van Festival Circolo? Kom dan 3 september naar Oosterhof en bewonder de kunsten van de handacrobaat! Om 12.30 uur worden die dag de namen van de kinderdirecteuren bekend gemaakt.

FOTO BOVEN: Het Canadese gezelschap Flip Fabrique imponeerde in 2014 met de voorstelling Attrape Moi. (Foto: Peter de Koning).


Markt Geitenwei

In de Geitenwei, midden in de wijk Selissenwal, vindt zaterdag 27 augustus een tweedehands markt met muziek plaats. Bezoekers zijn welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. De muziekgroepen die optreden in de Geitenwei zijn de Boxtel City Band, de Red River Band en het Brukels Muziekske. Bezoekers kunnen struinen langs de tweedehands spullen of een kijkje nemen bij de verschillende dieren. Mensen die met een kleedje of tafel op de markt willen staan, kunnen zich opgeven bij Anky Moonen, e-mail: ankymoonen@hotmail.com.

Dubbeltjesmarkt

Kinderboerderij Boxtel organiseert woensdag 31 augustus van 14.00 tot 16.00 uur de tweede dubbeltjesmarkt. Kinderen mogen in de generatietuin aan de overkant van het Apollopad hun overtollige speelgoed verkopen. De eerste markt in juli bleek een succes - meer dan veertig kinderen deden mee - en daarom wordt de activiteit herhaald. Goed of slecht weer: de dubbeltjesmarkt bij Kinderboerderij Boxtel gaat altijd door.

... MARC EYSINK SMEETS ...