Terwijl het einde van de zomervakantie voor veel mensen nadert, is het dan toch nog tropisch warm geworden. Bij recreatieplas De Langspier is het goed toeven. (Foto: Peter de Koning).
Terwijl het einde van de zomervakantie voor veel mensen nadert, is het dan toch nog tropisch warm geworden. Bij recreatieplas De Langspier is het goed toeven. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BOXTELAREN ZOEKEN VERKOELING IN ZWEMPLAS DE LANGSPIER

En toen werd het toch nog écht zomer

De tot nu toe wisselvallige zomer heeft dan toch nog een verrassing in petto: een heuse hittegolf. Veel mensen zoeken dan ook verkoeling en dat was gistermiddag goed te merken aan recreatieplas De Langspier.

De ligwei en het strandje bij het Boxtelse zwembad waren behoorlijk vol. Er werd volop gezond, een boekje gelezen en bij een aantal ouderen ging een bakje met druiven van hand tot hand.

Luciano (14) vermaakte zich opperbest al voetballend met vrienden. ,,'t Is fijn hier, vooral dat springkussen in het water is leuk. En voor voetballen is echt niet té warm, want af en toe spring ik in het water en ben dan zo weer afgekoeld!" Yonti (10) uit Wijbosch was er al vanaf het middaguur: ,,In het begin was het erg koud in het water, maar later met het luchtbed en de band was het wel lekker." Mooi bruin gebakken bekende ze op vakantie in Spanje te zijn geweest: ,,Daar was het nóg warmer!"

Op het strandje speelden Demi (7) en Lizie (4). Ze hadden een grote kuil gegraven en die met water gevuld. ,,Een zwembadje", zeiden ze in koor. Er werd gesmikkeld van een krentenbol en twee jongens hadden een tray frites gehaald bij de Beacheria. Ook het terras van het paviljoen was goed gevuld met genietende mensen. Sam (9) en Annebel (7) spoelden zich af onder de buitendouche, maar zochten daarna weer gauw het water op. Marloes Hobbelen had het druk bij de kassa. ,,Maar wát heerlijk dat we eindelijk weer eens een fijne dag hebben", zei ze uit de grond van haar hart.