De circustent die op Slowlands het pop-uprestaurant Slowtown moet gaan huisvesten is een kleurrijke blikvanger in de anders zo grauwe Boxtelse spoorzone aan de Van Salmstraat. Speciaal voor het festival werd er gras ingezaaid. (Foto: Peter de Koning).
De circustent die op Slowlands het pop-uprestaurant Slowtown moet gaan huisvesten is een kleurrijke blikvanger in de anders zo grauwe Boxtelse spoorzone aan de Van Salmstraat. Speciaal voor het festival werd er gras ingezaaid. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Festival beleeft wereldprimeur met 'wall of beer'

Aftellen voor Slowlands is begonnen

Lonneke Hoondert

De grote circustent die pop-uprestaurant Slowtown moet gaan huisvesten tijdens het festival Slowlands op 2, 3 en 4 september prijkt inmiddels op de Boxtelse spoorzone en ook de 'Biergarten' werd gisteren opgebouwd. Het belevingsfestival, dat muzikale topacts combineert met culinaire hoogstandjes, krijgt vorm.

Een paar weken geleden egaliseerde grondverzetbedrijf Van Pinxteren speciaal voor Slowlands het braakliggende terrein aan de Van Salmstraat en dat ligt er, door het ingezaaide gras, groen bij. Duidelijk is dat het festival er dit jaar anders uit zal zien dan de eerste editie. ,,Vorig jaar werkten we met foodtrucks. Dit keer zal festivalrestaurant Slowtown een belangrijke plek innemen op Slowlands", vertelt organisator René Leenders. Ook komt er, naast drie andere podia, een buitenpodium waarop grote namen als Niels Geusebroek, Kenny B. en rapper Diggy Dex optreden. Nu hij groter uitpakt, heeft Leenders ook gezorgd voor extra parkeerplaatsen. ,,In het weekend zijn er achthonderd plaatsen beschikbaar."

Wall of beer

Blikvanger van het festival in de spoorzone is misschien wel de 'wall of beer'; een vrachtwagentrailer waarin zestien tapkranen zijn geïnstalleerd met enkel speciale bieren. Bezoekers kunnen daar hun eigen Muifel of Onrooise Tripel tappen. Ook in de Biergarten zitten de zogeheten craftbeers op de tap. ,,Een wereldprimeur, want het wordt het eerste festival waar je twintig soorten speciaalbier van de tap kunt drinken", aldus Leenders.

Vorige week verleende de gemeente Boxtel de benodigde vergunningen voor het evenement. En dat Slowlands die vergunning misschien zou krijgen, was geen punt van discussie, zegt de festivaldirecteur. ,,Ik heb van tevoren goed onderzocht of Slowlands in de spoorzone kans van slagen had. Ik heb er al duizenden euro's ingestoken. Als er twijfel zou bestaan, dan had ik dat toch nooit gedaan?"