Boxtelaar Glenn Schuurman speelt vandaag de troostfinale met Oranje tegen Duitsland op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. (Foto: KNHB/Koen Suyk).
Boxtelaar Glenn Schuurman speelt vandaag de troostfinale met Oranje tegen Duitsland op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. (Foto: KNHB/Koen Suyk). Foto: KNHB/Koen Suyk

ORANJE STRIJDT VANAVOND OM HOCKEYBRONS TEGEN DUITSERS

'Met lege handen naar huis? Dát niet!'

Het Nederlands hockeyelftal speelt vanavond, donderdag 18 augustus om 17.00 uur de troostfinale tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Tegenstander is Duitsland. Oranje liet het dinsdagavond volledig afweten tijdens de halve finale tegen Belgiƫ en verloor terecht met 3-1. Verdediger Glenn Schuurman uit Boxtel is vastberaden om met brons naar huis te komen. ,,Anders zouden we onszelf tekort doen."

Vanuit de Braziliaanse hoofdstad meldt Schuurman dat na afloop van het verloren duel een 'totale machteloosheid' zich meester maakte van Oranje. ,,We begonnen nog best goed tegen de Belgen, maar nadat zij de openingstreffer lieten aantekenen en kort daarna ook hun tweede doelpunt maakten, ging het eigenlijk al mis. Even gloorde hoop toen Mink van der Weerden vlak voor rust de aansluitingstreffer scoorde, maar het derde Belgische doelpunt was kort na het begin van de tweede helft voor ons de mentale klap en toen was het gedaan."

WE KWAMEN VOOR GOUD...

Ondanks dat hij Duitsland als de moeilijkste tegenstander van de poulewedstrijden beschouwde, houdt Schuurman hoop op eremetaal. ,,We kwamen voor goud. Maar het zal niet makkelijk worden om brons te winnen. Duitsland heeft een supergoed team dat heel gedisciplineerd speelt en tot de laatste seconde rustig blijft. Het wordt een zware klus..."