BERRY DANKERS VOLGT JEF VAN STRATUM OP

Centrummanager zet in
op meer samenwerking

HENK VAN WEERT

Met de aanstelling van Berry Dankers tot centrummanager moet het winkelhart van Boxtel een nieuwe impuls krijgen. De geboren en getogen Boxtelaar is maandag vol enthousiasme aan de slag gegaan als opvolger van Jef van Stratum en ziet volop kansen om de economische positie van het centrum te versterken. ,,Van belang is dat de neuzen dezelfde kant op gaan staan en daar wil ik me sterk voor maken."

Twee weken nadat Van Stratum zijn functie beëindigde, werd duidelijk dat Dankers in zijn voetsporen treedt. De Boxtelaar, onder meer bekend van zijn vrijwilligerswerk bij voetbalclub RKSV Boxtel en voor het openbaar carnaval, zegt volop tijd en de energie te hebben om het centrum te verbeteren. Die verbetering is volgens hem ook mogelijk. Maar Boxtel heeft echter ook nu al genoeg kwaliteiten. ,,Nog te vaak hoor je alleen de mensen die klagen. Dat zul je mij niet snel horen doen. Het centrum heeft veel te bieden. Kijk alleen al naar de vele evenementen die worden georganiseerd. Maar dat alleen is niet voldoende. De winkeliers zullen er zelf voor moeten zorgen dat er meer 'loop' komt."

MEER LOOP KRIJGEN

's Ochtends de winkeldeur openen en op klanten gaan staan wachten, is dan ook niet voldoende, stelt Dankers. ,,De winkeliers zullen ook daadwerkelijk moeten ondernemen om meer kooppubliek op de been te krijgen. Ik ben er vast van overtuigd dat zoiets kan en er zijn ook goede voorbeelden te noemen in ons dorp. Maar vooral in gezamenlijkheid is nog een slag te maken."

Voorzitter Filipe van den Borne van de Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) reageerde deze week enthousiast op de benoeming van Dankers. ,,Een bevlogen iemand die de taal van de ondernemers spreekt. Ik ben hoopvol gestemd over hetgeen de nieuwe centrummanager kan bereiken en denk dat Berry de juiste man op de juiste plek is."

Stichting Centrummanagement Boxtel betaalt Dankers voor zestien uur per week. ,,Maar ik snap ook wel dat er veel weken zijn dat ik meer uren in touw ben. Dat vind ik niet erg. Het centrum ligt mij na aan het hart en ik maak me graag sterk om het beter de maken. Niet alleen voor de winkeliers en horecaondernemers, maar ook voor de consumenten en de gemeente. Samenwerking is daarbij van belang." Met een knipoog: ,,In die zin zou ik de leus weer van stal kunnen halen, die ik dertien jaar geleden voerde als Prins Carnaval: 'Samen maken we er méér van'.

Pagina 9: 'Werken aan een positief elan in Boxtel'.