Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Politie zet mountainbikes in tijdens 'hete kermisuren'

De mooiste breakdance staat in Boxtel

,,De mooiste breakdance van Nederland komt op het Breukelsplein", vertelde kermisambtenaar Richard Schuurs eerder in deze krant. En hij zei daarmee geen woord te veel. De Breakdance werd gisteren opgebouwd en badend in het zonlicht kwamen de kleuren van de spectaculaire attractie extra goed tot hun recht.

De Boxtelse kermis wordt morgen, vrijdagavond 19 augustus afgetrapt door zanger Jeffrey Heesen en de attracties zullen tot en met woensdag 24 augustus tot in de late uurtjes draaien. Tijdens deze zogenoemde 'hete uren' zullen agenten voor het eerst tijdens een Boxtels evenement surveilleren op de fiets. Twee maanden geleden kreeg het Boxtelse korps vier mountainbikes in haar bezit en juist tijdens festiviteiten komen deze goed van pas. ,,Je wendbaarheid is groter en je wordt niet gehinderd door paaltjes. Zo ben je op drukke evenementen sneller bij een incident", licht politieagent Marcel Mattheeuwse toe.

Pagina 2: 'G-krachten trotseren in een bidule'.

Pagina 3: 'Politie waakt over Boxtel op de fiets'.

FOTO BOVEN: Op de Markt en op het Breukelsplein werden gisteren en vandaag tal van spectaculaire attracties opgebouwd. De Breakdance is volgens kermisambtenaar Richard Schuurs 'de mooiste van het land'. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding