Afbeelding

OOK JUUL TAN EN DAAN VAN DE SANDE WINNEN TICKET Hippiade

Dressuurtitel Brabant voor Lisa Bekkers

Naar 'de Brabantse', de jaarlijkse outdoorkampioenschappen voor dressuur- en springruiters in Nijnsel, wordt ieder wedstrijdseizoen reikhalzend uitgekeken. Lisa Bekkers (16) van paardensportvereniging De Dommelruiters in Liempde wist zaterdag in de dressuurklasse DE-Z2 de felbegeerde kampioenstitel binnen te slepen met haar Welsh pony Jonkers' Pieter.

Lisa plaatste zich, met alle drie haar pony's, tijdens de eerste proef voor de finale van het outdoorkampioenschap. Tijdens de eerste proef eindigde de Liempdse met Jonkers' Pieter op de eerste plaats. Met Anjershof Harmony werd ze derde en met Nocturn van de Beekerheide zesde.

Met alle pony's reed Lisa tijdens de finale een kür op muziek en gooide daarmee hoge ogen. De amazone bemachtigde, naast de kampioensbeker, met de pony Anjershof Harmony de vierde plaats in het klassement en met Nocturn van de Beekerheide werd ze achtste. Dankzij de winst mag Lisa eind augustus deelnemen aan de Hippiade, de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo.

De amazone trainde met Jonna Schelstraete, die een dressuurstal in Gemonde runt en is opgeleid door kampioene Anky van Grunsven. Om zichzelf voor te bereiden op 'de Brabantse' oefende Lisa ruim een jaar met de Gemondse ruiter ,,Ik heb me vooral geconcentreerd op het rijden van een nette proef en het ontwikkelen van een goede kür op muziek", vertelt het Liempdse dressuurtalent.

DRESSUUR

Klasse CL1: 4. Luuk v.d. Sande/Fabiola 67.17 punten. DL2: 15. Koen v.d. Sande/Reekamp's Silvano 61.17. L1: 5. Juul Tan/Flo, ticket voor Hippiade. L2: 7. Daan v.d Sande/Wannabee 67.17. M1: Milou v. Schijndel/Clunora 62.33.

SPRINGEN

Klasse CB: 5. Luuk v.d. Sande/Storm v.d. Laarbeekhoeve 76.5 punten. B: 3. Daan v.d. Sande/Wannabee 83.5, ticket voor Hippiade.

FOTO ONDER: Lisa Bekkers won zaterdag in de klasse DE-Z2 de dressuurtitel tijdens de Brabantse kampioenschappen. (Foto: privébezit Lisa Bekkers).