Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

TREK-SEGAFREDO LIJFT LIEMPDENAAR IN

De Kort stapt over naar
team Bauke Mollema

Zoals verwacht komt de Liempdse profwielrenner Koen de Kort volgend seizoen uit voor wielerploeg Trek-Segafredo. Het nieuws deed al enkele weken de ronde, maar werd afgelopen vrijdag door de ploeg van Bauke Mollema bevestigd. De Kort is niet de enige die vertrekt bij Giant-Alpecin. Ook diens ploegmaat John Degenkolb heeft een meerjarig contract gesloten.

Opgetogen meldt De Kort dat hij blij is met de overstap. ,,Trek-Segafredo is een groot en sterk team met een mooi imago en tal van erg goede renners. Ik hou van de manier waarop het team rijdt, met name tijdens klassiekers waar Fabian Cancellara de teamleider was." Manager Luca Guercilena van Trek-Segafredo roemt de toewijding waarmee De Kort zich inzet als knecht van Degenkolb. ,,Ik heb geen enkele twijfel: Koen past perfect in ons team." Trek verzekerde zich eerder al van de komst van Alberto Contador. Ook Bauke Mollema, die op de tiende plaats eindigde in de Tour de France, komt uit voor de ploeg.

De Kort werd eerder dit jaar door zijn huidige ploeg gepasseerd voor de Tour de France. Waar Giant sportieve afwegingen noemde om de renner thuis te laten, vermoedde de Liempdenaar iets anders. Hij voerde kort voor de Tour een gesprek met de ploegleiding over de toekomstige koers van het team en zijn rol. ,,Ik heb in dat gesprek aangegeven dat ik nog even de tijd wil nemen om mijn eigen toekomst in beeld te brengen. Ik moet niet weg en wil misschien wel niet weg, maar wil nu ik 33 jaar ben wel verkennen welke kansen en mogelijkheden er nog zijn", zei hij eerder in deze krant. De Kort vermoedde dat het de werkelijke reden was waarom hij niet werd geselecteerd voor de Tour.

NAAR VUELTA

Ondanks dat de Tour aan zijn neus voorbij ging, zal De Kort toch nog een grote ronde rijden. Hij is namelijk geselecteerd om zaterdag 20 augustus van start te gaan in de Vuelta, de Ronde van Spanje die tot en met zondag 11 september duurt. Afgelopen zondag werd de Liempdenaar zesde in de profronde van Etten-Leur.

Voetbal

RKSV Boxtel

SENIOREN

Uitslag zaterdag 6 augustus

Prinses Irene 1 - Boxtel 1        1-0

Uitslag zaterdag 13 augustus

Boxtel 1 - DVG 1        1-1

Programma zondag 21 augustus

Oisterwijk 1 - Boxtel 1        (b) vertr 13.15

Programma dinsdag 23 augustus

Boxtel 1 - Taxandria 1        (b) 20.00

Programma donderdag 25 augustus

Boxtel 2 - ODC 3        18.45