Wethouder Eric van den Broek, zelf oud-speler van RKSV Boxtel, gaf zaterdag de aftrap op het nieuwe kunstgrasveld. De vriendschappelijke derby tegen DVG Liempde eindigde onbeslist: 1-1. (Foto: Daisy Renders).
Wethouder Eric van den Broek, zelf oud-speler van RKSV Boxtel, gaf zaterdag de aftrap op het nieuwe kunstgrasveld. De vriendschappelijke derby tegen DVG Liempde eindigde onbeslist: 1-1. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

RKSV BOXTEL BLIJ VERNIEUWD OEFENVELD

Meer trainingscapaciteit dankzij kunstgrasveld

HENK VAN WEERT

,,Laten we hopen dat dankzij deze mooie accommodatie een rijk gevulde pagina aan de voetbalgeschiedenis van RKSV Boxtel toegevoegd mag worden. En dat er maar met veel plezier gespeeld wordt." Met deze woorden opende wethouder Eric van den Broek zaterdag het nieuwe kunstgrasveld van 'BOC'. Vervolgens gaf hij in sportpark Munsel de aftrap in de vriendschappelijke derby tussen de thuisclub en DVG Liempde. Die eindigde onbeslist: 1-1.

Voorafgaand aan de aftrap vertelde de wethouder op het Harry van der Meijdenplein voor kantine Den Oosthoek dat hij zich vereerd voelde de ingebruikname van het kunstgras van een officieel tintje te mogen voorzien.

,,Ik weet dat een lang gekoesterde wens in vervulling gaat. Ook was nogal eens frustratie in de club merkbaar omdat andere accommodaties in Boxtel al wel over kunstgras beschikten. Maar ik wil hier toch ook een compliment aan het bestuur van 'BOC' uitspreken voor de wijze waarop ze in samenspraak met de andere clubs de modernisering van de sportparken hebben aangepakt", aldus Van den Broek. Want niet alleen in sportpark Munsel is deze zomer een kunstgrasveld aangelegd; dat gebeurde ook op ook het hoofdveld van ODC en een trainingsveld van DVG.

TIEN JAAR GARANTIE

Voorzitter Ties Pronk gaf desgevraagd aan dat RKSV Boxtel er bewust voor heeft gekozen om níet het hoofdveld te renoveren, maar het trainingsveld tegen de kantine. ,,Bij slecht weer kon hier al heel snel niet meer op gespeeld worden. Dat euvel is nu achter de rug. Bovendien spelen we in de competitie toch nog altijd liever op écht gras. En ons hoofdveld is in prima conditie." Volgens Pronk is de aanleg van het kunstgras in sportpark Munsel volgens schema en zonder problemen verlopen. De club heeft tien jaar garantie op de mat; de ondergrond gaat dertig jaar mee belooft de leverancier.

INCOMPLEET

Voor de vriendschappelijke derby waren zowel Boxtel als DVG verre van compleet. Volgens wethouder Peter van de Wiel, die als supporter én oud-speler van DVG het spel volgde, stonden in het Liempdse hooguit drie spelers opgesteld die begin september ook in de selectie uitkomen.